Zsályás zöldborsófőzelék

főétel
40 perc Hozzávalók
  • 0,7 kg zöldborsó
  • 0,07 kg vöröshagyma
  • 0,1 l étolaj
  • 0,4 l tej
  • 0,15 kg liszt
  • zsálya, kristálycukor, só, petrezselyemzöld
Allergének: glutén, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a vöröshagymát megtisztítjuk, „finomra” vágjuk.

  2. Az olajon üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a zöldborsót.
  3. Rövid párolás után hozzáadjuk a sót, a cukrot és a zsályát.
  4. Átkeverjük a fűszerekkel, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, illetve tejjel. Fedő alatt, közepes lángon, 20-30 percig főzzük.
  5. Míg fő a zöldborsó, elkészítjük a világos rántást.
  6. A készre főtt borsóból, lével együtt, körülbelül 10%-ot, egy másik lábasba átmerünk.  A kiszedett zöldborsót botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a főzelékhez és visszaforraljuk. Ezzel a technológiával kevesebb liszt szükséges a főzelék sűrítéséhez.
  7. A készre főtt zöldborsót a csomómentesre kevert rántással besűrítjük.
  8. Rövid forralás után megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.
  9. A kész zöldborsófőzeléket sült virslivel tálaljuk.

    Tipp: Tejföl illetve tejszín hozzáadásával, dúsabb, pikánsabb ételt készíthetünk.