Tejszínes, gombás bulgur

főétel
40 perc Hozzávalók
  • 240g bulgur
  • 160g gomba
  • 160ml tejszín
  • 80g vöröshagyma
  • 40g petrezselyemzöld
  • 40g finomliszt
  • 40ml étolaj
  • só, őrölt feketebors
Allergének: szójabab, glutén, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a gombát és a hagymát megtisztítjuk.

  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük, majd a megtisztított szeletelt gombát hozzáadva tovább pirítjuk.

  3. Rövid pirítás, párolás után a gomba összeesik, ekkor hozzáadjuk a tejszínes habarást.

  4. Kiforraljuk és tálalás előtt a frissen vágott petrezselyemzöldet is hozzáforraljuk.

  5.  A bulgurt enyhén sós, kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízhez öntjük, és készre forraljuk.

  6. Tálaláskor a külön főtt bulgur tetejére tálaljuk a tejszínes gombamártást.

  7. Tipp: Több különböző gomba felhasználásával ízletesebbé tehető a mártás, amit rántott szelettel is kínálhatunk.