Tejbeköles csokoládés öntettel

desszert
45 perc Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 főre!
  • 0,2 kg köles
  • 0,6 L tej
  • cukor, vaníliás cukor, só
  • csokoládés öntet
  • 0,5 L tej
  • 0,02 kg kakaópor
  • 0,03 kg pudingpor
  • kristálycukor, só
Allergének: tej, glutén, mogyoró, szója, diófélék, szezámmag
Az elkészítés módja:
  1. 1.       Az alapanyagokat előkészítjük. A kölest alaposan megmossuk.

  2. 2.      A megmosott kölest 2-4 órára vízbe áztatjuk.  A beáztatott köles kissé megdagad.

  3. 4.      A kölest, annyi vízbe mi kissé ellepi, a cukrokkal feltesszük főni.

  4. 5.       Mikor a víz elfőtt róla, hozzáadjuk a tejet. Közepes lángon, 30-35 perc alatt készre főzzük.

  5. 6.      Míg készül a köleskása, elkészítjük a csokoládés öntetet. A tej kétharmadát, kevés vízzel, feltesszük főni.

  6. 7.      A kakaóport, a pudingport és a kristálycukrot a maradék tejjel csomómentesre keverjük.

  7. 8.      Mikor a tej felforrt, a kikevert pudingport, a forró tejhez keverjük. Folyamatos keveréssel újra felforraljuk.

  8. 9.      A tejbe kölest a forró csokoládés öntettel tálaljuk.     

    Tipp: Ez, az önmagában is finom étel, friss gyümölcsök hozzáadásával, esetleg a cukor helyett, mézet használva, egy igazán ízletes és egészséges étel lehet.