Szárnyashúsos csőben sült zöldségek

főétel
65 perc Hozzávalók
  • 320 g darált csirkecomb
  • 150 ml tej
  • 80 g liszt
  • 40 g karfiol
  • 40 g brokkoli
  • 80 g sárgarépa
  • 80 g zöldborsó
  • 80 g trappista sajt
  • 60 ml étolaj
  • 40 g margarin
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 40 g petrezselyem zöld
  • 50 g vöröshagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só, őrölt feketebors, majoránna, bazsalikom
Allergének: glutén, tej, tojás
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük.
  2. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált csirkecombot, amit kifehéredésig pirítunk.
  3. Sóval, őrölt feketeborssal, majoránnával, és bazsalikommal ízesítjük, majd szándékosan később, zúzott fokhagymát adunk hozzá, nehogy megkeseredjen. Kevés folyadék hozzáadásával készre pároljuk.
  4. Míg párolódik a hús, előkészítjük a zöldségeket. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Enyhén sós vízben, a zöldborsóval együtt három perc forralás után leszűrjük.    
  5. Elkészítjük a besamel mártást, amihez kevés hűlés után hozzákeverjük a tojást.

    A kész besamel kétharmadát összekeverjük a megfőtt zöldségekkel, és kiolajozott sütőtepsin egyenletesen elosztjuk. Ráterítjük a darált húst, és a maradék besamelt, figyelve, hogy az összetevők egyenletesen legyenek elosztva. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és zsemlemorzsával.
  6. Sütőben 160 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp: A besamelhez füstölt sajtot keverve,  más ízekben gazdag ételt alkothatunk.