Szardíniás túrókrém

főétel
15 perc Hozzávalók
  • 80g túró
  • 40g szardínia
  • 40g vöröshagyma
  • 40ml tejszín
  • 20g petrezselyemzöld
  • 20g mustár
  • 1db citrom
  • só, őrölt fekete bors, őrölt kömény
Allergének: hal, mustár, tej
Az elkészítés módja:
  1. 1.     Az alapanyagokat előkészítjük, a vöröshagymát megtisztítjuk, a citromot alaposan megmossuk.

  2. 1.     A szardínia konzervet az olajjal együtt keverőtálba öntjük.

  3. 1.     Villával az apróra vágott vöröshagymához dolgozzuk, alaposan összetörve a halhúst.

  4. 1.    Majd az összetört halas masszához adjuk a túrót, fűszereket, apróra vágott petrezselyemzöldet és a citrom reszelt héját is. 

  5. Alaposan összedolgozzuk, beállítjuk a krémességet, pl. tejszín hozzáadásával. Ha szükségét érezzük citromlével még savanyíthatunk. 

  6. 1.      Jól lehűtve tálaljuk. 

          Tipp:  A még karakteresebb ízek kedvelői fokhagymával és csípős paprika kockákkal is kipróbálhatják.