Sváb sertéskaraj

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 0,4 kg sertéskaraj
  • 0,04 kg füstölt szalonna
  • 0,15 l étolaj
  • 0,1 kg sűrített paradicsom
  • 0,2 kg vöröshagyma
  • 0,06 kg fokhagyma
  • 0,06 kg liszt
  • só, fekete bors
Allergének: glutén
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A karajt átmossuk, szeleteljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk.

  2. A szeletelt húst kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Fűszerezés után mindkét oldalát lisztbe forgatjuk.

  4. Kevés forró olajon megpirítjuk, elősütjük. Felhasználásig félretesszük.

  5. Elkészítjük a hagymás pecsenyelevet. A szalonna kipirított zsírján a vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.
  6. Mikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd így pirítjuk tovább.

  7. Mikor a sűrített paradicsom is kissé megpirult, hozzáadjuk a fűszereket is.

  8. Átkeverjük, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Közepes lángon 20-30 percig főzzük, összeforraljuk.

  9. Míg készül a mártás, a lisztet kevés vízzel elkeverjük.
  10. Ezzel sűrítjük a mártásunkat.

  11. Az elősütött hússzeleteket tepsibe tesszük. A mártás egyharmadával meglocsoljuk.

  12. 150-160 fokosra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  13. A kész sváb sertéskarajt petrezselymes burgonyával tálaljuk. A mártás megmaradt részét tálaláskor öntjük a hússzeletekre.

    Tipp:  Tartalmasabbá tehetjük ételünket, ha a mártáshoz valamilyen szárnyas májat adunk, legyen az kacsa, csirke, esetleg pulyka.