Sült paprikakrém

főétel
30 perc Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 főre
  • 0,09 kg grillezett paprika
  • 0,03 kg lilahagyma
  • 0,03 kg mustár
  • 0,09 kg majonéz, fekete bors, petrezselyemzöld, só
Allergének: tojás, mustár
Az elkészítés módja:
  1. 1.      Az alapanyagokat előkészítjük. A lilahagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A petrezselymet „finomra” vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, majd ledaráljuk.

  2. 1.      A grillezett paprikát, a majonézt, a sót, a porcukrot és a fekete borsot keverőtálba tesszük.

  3. Botmixerrel krémes, egynemű, állagúra turmixoljuk.

  4. 1.       Az elkészült paprikakrémhez hozzákeverjük a fokhagymát, a mustárt, a lilahagymát és a petrezselyemzöldet.

  5. 1.       A kész krémet, hidegen tálaljuk.

    Tipp: Ehhez az igazán üde, nyárias krémhez, egyéb, grillezett zöldséget (cukkini, padlizsán...stb) is adhatunk. Így ízekben gazdagabb, teltebb ételt készíthetünk.