Stroganoff sertésragu

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 4 fő részére
  • 240g Sertéscomb
  • 80g Vöröshagyma
  • 50g Gomba
  • 30g Csemege uborka
  • 20ml Tejföl
  • 30g Liszt
  • 40ml Étolaj
  • 10g Mustár
  • só, feketebors, tárkony, petrezselyemzöld
Allergének: glutén, tej, mustár
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A sertéshúst alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A csemege uborkát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a fokhagymát „finomra”, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet „finomra” vágjuk.

  2.       Az aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst.

  3.      A hús kifehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt a fűszereket és a csíkokra vágott uborka felét.

  4.      Rövid pirítás után kevés vízzel felöntjük. 15-20 percig fedő alatt pároljuk.

  5.       Miután a lé elpárolódott, hozzáadjuk a gombát és az uborkát.

  6.       Átpirítjuk, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. További 10-15 pecig főzzük.

  7.      Míg fő a ragu a tejfölből és a lisztből, kevés vízzel habarást készítünk.

  8.      Mikor a hús megpuhult, a hőkiegyenlített, csomómentesre kikevert habarással sűrítjük és kiforraljuk.

  9. Az elkészült ragut párolt rizzsel tálaljuk. 

  10. Tipp:  A raguhoz kevés paradicsompüré és/vagy kapribogyó hozzáadásával, kicsit fanyarabb, ízekben gazdagabb ételt készíthetünk.