Stroganoff csirkecsíkok

főétel
40 perc Hozzávalók
  • 0,4 kg csirkecomb filé
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg csemege uborka
  • 0,15 kg gomba
  • 0,015 kg liszt
  • 0,05 kg mustár
  • 0,2 l tejföl
  • 0,1 l étolaj
  • tárkony, fekete bors, só
Allergének: glutén, tej, mustár
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra szeleteljük. A megmosott csirkecombot csíkokra vágjuk. A megmosott gombát cikkekre, a csemegeuborkát csíkokra szeleteljük.

  2. Az olajon aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a csíkozott csirkecombot.

  3. A húst kifehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt és rövid ideig tovább pirítjuk.

  4. Pirítás után fűszerezzük.

  5. Ezt követően kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt, közepes lángon félpuhára pároljuk a húst.

  6. A húshoz hozzáadjuk a gombát. A gombával rövid ideig pároljuk, míg a gomba a levét kiengedi.

  7. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát is. Kevés víz hozzáadásával készre főzzük.

  8. Míg készül a ragu, lisztből, tejfölből és kevés vízből tejfölös habarást készítünk. A habarás készítésénél ügyeljünk a hőkiegyenlítésre (a csomómentesre kevert habaráshoz adjunk a ragu forró levéből és keverjük simára).

  9. Mikor a ragu elkészült, a csomómentesre kevert, hőkiegyenlített habarással sűrítjük. Sűrítés után kiforraljuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.

  10. A kész stroganoff ragut párolt rizzsel tálaljuk.

    Tipp: A raguhoz kevés paradicsompüré és/vagy kapribogyó hozzáadásával kicsit fanyarabb, ízekben gazdagabb ételt készíthetünk.