2018
Márc04

Sima győzelmet aratott a Hungast-Haladás a magyar bajnokságban

Magabiztos játékkal lepték meg szurkolóikat a Hungast-Haladás női röplabdázói, és kevesebb mint egy óra alatt eldöntötték a Palota RSC elleni bajnokit.

Dr. Mucsi Péter együttesében mindenki játékra jelentkezett, bár többen nem 100 százalékos állapotban vállalták a találkozót, mégis a legerősebb összeállításában kezdett a Haladás. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Runjić hatalmas ütéseivel megnyugtató előnyre tettek szert a szombathelyiek, amelyet a szett végéig még növelni is tudtak a hazaiak. Az első játékot alig 17 perc alatt húzta be a zöld-fehér együttes (25-14).

A folytatásban sem tört meg a lendület és 6-1-es állásnál időt kellett kérnie Glózik Jánosnak, a vendégek mesterének. Azonban nem sikerült kizökkenteni a Hungast-Haladás csapatát és Dr. Mucsi Péternek még arra is lehetősége nyílt, hogy új elemeket gyakoroljon tanítványaival. Ezúttal 19 percre volt szüksége a hazaiaknak az újabb szett megnyeréséhez (25-12).

Végül az utolsó szettben minden játékosának lehetőséget adott a hazaiak mestere, és a lányok kiváló játékkal hálálták meg az edző bizalmát. A találkozó végére alaposan elfáradtak a vendégek, akik minden elismerést megérdemelnek, mert megpróbálkoztak a lehetetlennel. Nem sikerült megnehezíteniük a palotai játékosoknak a HUngast-Haladás győzelmét, akik előtt komoly megpróbáltatás áll, hiszen Gödöllőre látogatnak a szombathelyiek a következő fordulóban (25-9).

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Nagyon örülünk a győzelemnek és annak is, hogy a lányok is komolyan vették a találkozót. A Palota elleni mérkőzésen saját magunkat is le kellett győzni, ez pedig minden körülmények között a legnehezebb próbatételek egyike.

Forrás, fotó: hungarysport.hu