Sertésragu Marengó módra

főétel
60 perc Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 főre:
  • 0,4 kg sertés comb
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,015 kg fokhagyma
  • 0,12 kg gomba
  • 2 db tojás
  • 0,1 kg sűrített paradicsom
  • 0,05 kg liszt
  • fekete bors, petrezselyemzöld, kakukkfű, só
Allergének: glutén, tojás
Az elkészítés módja:
  1. 1.       Az alapanyagokat előkészítjük. A sertéshúst alaposan megmossuk, egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra szeleteljük. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk.

  2. 1.       A tojásokat forró, sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.

  3. 1.       Az olajon aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a kockázott sertéshúst.

  4. 1.       A húst kifehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.

  5. 1.       A sűrített paradicsommal tovább pirítjuk, majd a fűszereket is az alaphoz adjuk.

  6. 1.       Elkeverjük, utána kevés vízzel felöntjük, 20-25 percig közepes lángon pároljuk.

  7. 1.       Mikor a hús félpuhára párolódott, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát.

  8. Rövid párolás után, felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. További 20-30 percig főzzük.

  9. 1.       Mikor a hús puhára főtt, vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Sűrítés után a ragut kiforraljuk.

  10. 1.       A kész Marengó sertésragut főtt tojással, galuska körettel kínáljuk.