Sajtos sonkás csirkecombfilé

főétel
60 perc Hozzávalók
  • 0,6 kg csirkecombfilé
  • 0,12 kg gépsonka
  • 0,12 kg sajt
  • 0,1 l étolaj
  • majoránna, fekete bors, só
Allergének: szója, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A csirkecombfilét megmossuk. A sajtot és a sonkát egyforma szeletekre vágjuk.

  2. A majorannát, a feketeborsot és a sót összekeverjük.

  3. A csirkecombfiléket kiolajozott sütőtepsire tesszük. A fűszerkeverékkel mindkét oldalát megszórjuk. 150C°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elősütjük.

  4. Az elősütött csirkecombokra rátesszük a szeltelt sonkát
  5. Végül a szeletelt sajtot is rátesszük. 170C°-on további 10-15 percig sütjük.

  6. A kész sonkás sajtos csirkecombfilét melegen, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

    Tipp: Ha a hús fűszerezésénél egyéb, friss fűszereket használunk (bazsalikom, turbolya, borsikafű), igazán érdekes ízeket csalogathatunk elő ebből a kitűnő ételből.