Sajtos halpogácsa diós bundában

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 0,4 kg tengeri hal
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,006 kg petrezselyemzöld
  • 0,1 l étolaj
  • 0,08 kg trappista sajt
  • 0,02 kg fokhagyma
  • 0,05 kg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 0,06 kg dió
  • 1 db zsemle
  • só, őrölt feketebors, fűszerpaprika, szerecsendió
Allergének: glutén, tojás, hal, tej, diófélék
Az elkészítés módja:
  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A halat ledaráljuk, a fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, „finomra” vágjuk, a zsemlét beáztatjuk hideg vízbe, a diót „durvára” vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. A beáztatott zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd az összetevőket és a fűszereket keverőtálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A zsemlemorzsát a „durvára” vágott dióval összekeverjük.
  4. Az összedolgozott halfasírtból pogácsákat formázunk, beleforgatjuk a diós morzsába, majd kiolajozott sütőtepsire tesszük. A tetejét megkenjük olajjal.
  5. 180°C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  6. Az elkészült halpogácsát zöldséges rizzsel tálaljuk.

    Tipp: A dió helyett használhatunk mandulát, lenmagot, mogyorót, vagy más olajos magvat is, sőt több félét is használhatunk egyszerre a fasírt elkészítéséhez.