2018
Febr27

Rangos hazai versenyt nyert meg a Hungast csoport konyhafőnöke

Egri Zsolt a tatai Farsang Kupán arany minősítést szerzett, amivel esélye nyílt arra, hogy képviselje Magyarországot az év végi világbajnokságon is.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Tata és Környéke Regionális szervezete már tizenötödik alkalommal rendezte meg a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot. A megmérettetés rangját mutatja, hogy a korábbi versenyzők közül néhányan már komoly nemzetközi sikereket is értek el, dobogós helyezéseket szereztek különböző világversenyeken is.

A versenyzők idén is nyolc kategóriában nevezhettek, ezek között szerepelt a szakács kategória is, amelyet Egri Zsolt, a Hungast csoport dunaharaszti egységének konyhafőnöke nyert meg.

„Édesapám is rengeteg nemzetközi versenyen vett részt szakácsként, talán innen örököltem azt, hogy én is igyekszem időről időre megmérettetni magam a mindennapos munkától függetlenül is. A Farsang Kupát saját kategóriámban már tavaly is sikerült megnyernem, így plusz motivációt jelentett, hogy idén megvédhessem a címemet” – mesélte díjnyertes szakácsunk a nevezés körülményeiről.

Az aranyfokozat megszerzésén túl volt még egy hatalmas tétje a tatai bajnokságnak, mégpedig a nemzeti válogatott tagság, ugyanis a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség illetékes szakemberei a verseny győztesei közül is válogatnak majd, amikor összeállítják az év végi luxemburgi világbajnokságra készülő csapatot.

„A nemzeti válogatottat az MNGSZ hívja össze, a szövetség emberei pedig árgus szemekkel figyeltek minket a tatai verseny során. Úgy tudom, hogy a melegkonyhai csapat már teljes a luxemburgi világbajnokságra készülő válogatottban, viszont a hidegkonyhai csapatba ezzel az eredménnyel van esélyem bekerülni, ami hatalmas megtiszteltetés lenne” – tette hozzá a csapatba kerülésért küzdő séf.

A Hungast csoport számára fontos, hogy dolgozói minden területen a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, ezért Zsolt felkészülését Végh Tamás, gasztronómiai igazgatónk is segítette, a verseny után pedig így értékelt:

„Zsoltnak nem kellett túl sok segítség, inkább csak tanácsot adtam, és lektoráltam a munkáját. Nagy öröm számunkra, hogy egy konyhafőnökünk a közétkeztetés berkein kívül is komoly eredményt ért el, ez is azt mutatja, hogy a mi szakembereink nem kényelmesednek bele a napi munkájuk elvégzésébe, hanem folyamatosan figyelik az új trendeket a gasztronómia minden területén, és ezeknek az új trendeknek meg is tudnak felelni, hiszen enélkül biztosan nem lehetne megnyerni egy ilyen nívós versenyt.”

Galéria