Parasztos sertésszelet aszalt szilvás párolt káposztával

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 400g sertéskaraj
  • 500g burgonya
  • 400gsavanyú káposzta
  • 150g aszaltszilva
  • 80g szalonna
  • 500g vöröshagyma
  • 30g fokhagyma
  • 30g paradicsompüré
  • 40ml étolaj
  • 20g petrezselyemzöld
  • 50g liszt
  • koriander, só, feketebors,
Allergének: glutén, kén-dioxid és szulfitok, diófélék, szezámmag
Az elkészítés módja:
  1. 1.    Az alapanyagokat előkészítjük. A sertéskarajt alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és „finomra” vágjuk. A burgonyát megpucoljuk, egyforma kockákra szeleteljük. A savanyú káposztát átmossuk.

  2. 1.    A szeletelt karajt sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott sütőtepsire helyezzük.

  3. 1.    170-180°-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

  4. 1.    Míg a hús sül, elkészítjük a ragut. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük.

  5. 1.    A kisütött szalonna zsírján aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a paradicsompürét.

  6. 1.    Rövid intenzív pirítás után hozzáadjuk a fűszereket. 

  7. 1.    Átpirítjuk, majd liszttel megszórjuk.

  8. 1.    Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, majd kiforraljuk.

  9. 1.    Elkészítjük a köreteket. Az olajon üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a fűszereket. 

  10. 1.    Rövid ideig pirítjuk, figyelve, hogy a fűszerek nehogy leégjenek. Majd hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát.

  11. 1.    Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát.

  12. 1.    Kevés vízzel felöntjük. 15-20 percig pároljuk.

  13. 1.    A törtburgonyához a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.

  14. 1.    A megfőtt burgonyát leszűrjük, borsos olajjal meglocsoljuk. 

  15. 1.    Habverővel, vagy kézi burgonya törővel a burgonyát „összetörjük”.

  16. 1.    1.    Az elkészült Parasztos sertésszeletet az aszalt szilvás párolt káposztával és a tört burgonyával tálaljuk, és a pecsenyelével meglocsoljuk.

                 

    Tipp: A pecsenyelét dúsíthatjuk, füstölt hússal, esetleg valamilyen szárnyas májjal. Így még tartalmasabb ételt készíthetünk.