Parasztos csirkecomb puliszkával

főétel
60 perc Hozzávalók
  • 0,4 kg csirke felsőcomb
  • 0,08 kg füstölt szalonna
  • 0,04 kg vöröshagyma
  • 0,02 kg sűrített paradicsom
  • 0,015 kg liszt
  • 0,1 L étolaj
  • 0,07 kg kukoricadara
  • 0,6 L víz
  • 0,1 kg margarin
  • feketebors, petrezselyemzöld, só
Allergének: glutén, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük.  A csirkecombokat alaposan megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikákra szeleteljük. A szalonnát egyforma kockákra vágjuk.

  2. A sót, az őrölt feketeborsot és az olajat keverőtálba tesszük. Alaposan összekeverjük.

  3. Az így elkészített páclében megforgatjuk a csirkecombokat.

  4. Pácolás után, a csirkecombokat sütőtepsire tesszük. 130-140 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

  5. Míg sülnek a csirkecombok, elkészítjük a puliszkát. A szükséges mennyiségű vizet feltesszük főni. Mikor a víz felforrt, hozzáadjuk a sót.

  6. Majd folyamatos keverés közben a kukoricadarát a vízhez adjuk.

  7. További keverés közben a margarint is a puliszkához adjuk.

  8. 20-30 percig közepes lángon, folyamatos keveréssel készre főzzük.

  9. Miután a csirkecombok készre sültek, a sütés során keletkezett lét egy edénybe öntjük. Ezt később, a ragu elkészítésénél felhasználjuk.

  10. Elkészítjük a parasztos ragut. A kiolvasztott szalonna zsírján a félkarikákra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.

  11. Az aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.

  12. Rövid pirítás után kevés vízzel felöntjük.

  13. Mikor ez a víz elfőtt a hagymáról, hozzáadjuk a sütés során keletkezett szaftot.

  14. Felforraljuk, majd kevés vízzel elkevert liszttel sűrítjük.

  15. A sült csirkecombokat a parasztos raguval és a puliszkával tálaljuk.

    Tipp: Ragunkat tovább gazdagíthatjuk valamilyen szárnyasmáj (kacsa, csirke, liba) hozzáadásával. Friss zöldfűszerek hozzáadásával (kakukkfű, majoránna, turbolya) további érdekes, kellemes ízeket csalhatunk elő az elkészített ételből.