Parajos, csirkehúsos penne

főétel
40 perc Hozzávalók
  • 320g csirkecomb filé
  • 320g penne tészta
  • 200g paraj
  • 120g vöröshagyma
  • 120ml tejszín
  • 120g trappista sajt
  • 100ml étolaj
  • 40g liszt
  • 20g fokhagyma
  • só, őrölt fehérbors
Allergének: tojás, szójabab, glutén, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a hagymaféléket megtisztítjuk.

  2. A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

  3. Az olaj egy részén apróra vágott vöröshagymát pirítunk.

  4. A világosra pirított hagymához adjuk a húst, és együtt tovább pirítjuk.

  5. Miután kifehéredett ízesítjük fokhagymával, sóval , őrölt fehérborssal, felöntjük kevés vízzel, és puhulásig pároljuk.

  6. Puhulás után rászórjuk a vágott parajt.

  7. Rövid, intenzív forralás után felöntjük tejszínnel, és néhány perc alatt készre forraljuk.

  8. Külön főtt penne tésztára tálaljuk reszelt sajttal megszórjuk.


    Tipp: Az ételünket elkészíthetjük sajttal a tetején, egybesütve is.