Palóc sertés pecsenye

főétel
55 perc Hozzávalók
  • 320g sertés karaj
  • 320g zöldbab
  • 100g vöröshagyma
  • 80g füstölt kenyérszalonna
  • 50g petrezselyem zöld
  • 50g liszt
  • 50g paprika
  • 50g lecsó
  • 40g fokhagyma
  • só, őrölt feketebors, fűszerpaprika
Allergének: glutén
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a hagymákat megtisztítjuk.
  2. A hús szeleteket megsózzuk, majd lisztbe forgatva sütőben, 180°C-on, 10-15 perc alatt elősütjük.
  3. Külön, a megszokott módon készítünk egy jóízű lecsót, amit rákanalazunk az elősütött szeletekre. Ezzel tovább sütjük 140°C-on, 40 percig.
  4. Míg a hús sül elkészítjük a fűszeres zöldbabot. Az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kisült zsírjában apróra vágott vöröshagymát pirítunk.

    Sóval, őrölt feketeborssal, zúzott fokhagymával és petrezselyemzölddel fűszerezzük.

    Végül hozzáadjuk a zöldbabot és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Tálaláskor párolt rizzsel kínáljuk.

    Tipp: A köretként kínált rizst tepsibe terítve, az elősütött hússal és zöldbabbal rétegezve egy igen ízletes rakott ételt alkothatunk.