Óvári halfilé

főétel
40 perc Hozzávalók
  • 400 g tilápia filé
  • 100 g vöröshagyma
  • 80 g gépsonka
  • 80 g óvári sajt
  • 80 g csiperkegomba
  • 10 ml étolaj
  • só, bors, petrezselyemzöld
Allergének: tej, hal ,szója
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát az olaj egyharmadán aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket.

  3. Rövid pirítás után, hozzátesszük a szeletekre vágott gombát, közepes lángon saját levében készre pároljuk. Miután a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet is.

  4. Míg a gomba párolódik, a halat, kiolajozott sütőtepsire helyezzük és befűszerezzük.

  5. A befűszerezett halra ráhalmozzuk a pirított gombát.

  6. Ráhelyezzük a szeletelt sonkát.

  7. A szeletelt sajtot is rátesszük, végül 170 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

  8. Külön elkészített rizibizivel tálaljuk.

    Tipp: A gombát felcserélhetjük, ananász karikával, őszibarack szelettel, így egy mediterrán jellegű ételt készíthetünk.