2018
Jan03

Nő a bizalom a diétás közétkeztetés iránt

Bár a különböző diétás igénnyel bíró gyermekek száma folyamatosan növekszik Magyarországon, ezzel arányosan a bizalom is nő a közétkeztetésben felszolgált, felkészült dietetikusok által összeállított alapanyagokból, megfelelő konyhatechnológiai eljárással elkészített speciális menük iránt, így a szülők nem szorulnak rá, hogy maguk készítsék el allergiás gyermekeik ételeit.

Páger Zsolt az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt a diétás gyermekek helyzetéről. Cégünk üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy az elmúlt négy-öt évben megduplázódott a közétkeztetésben diétás étrendet igénylő gyermekek száma.

A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének alelnökeként is dolgozó szakember fontosnak tartotta, hogy bár a diétás ételek előállítása valóban sokkal drágább lehet, mint egy normál étrendnél, mégsem kell többet fizetniük a szülőknek ezekért a menükért, hiszen az ételallergiák tartós megbetegedésnek számítanak, így a Magyar Államkincstártól kapott igazolással, minden érintett gyermek ötven százalékos támogatásban részesül.