Mustáros pulykaragu leves

leves
50 perc Hozzávalók
  • 0,24 kg pulykacomb filé
  • 0,2 kg sárgarépa
  • 0,15 kg zeller
  • 0,15 kg fehérrépa
  • 0,2 kg karfiol
  • 0,25 kg vöröshagyma
  • 0,03 kg fokhagyma
  • 0,08 kg mustár
  • 0,06 kg liszt
  • 0,4 l tejföl
  • 4 dkg száraztészta
  • só, fekete bors, kristálycukor, lestyán, petrezselyemzöld
Allergének: glutén, tojás, tej, zeller, mustár
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és egyforma kockákra vágjuk. A pulykahúst alaposan megmossuk, közepes kockákra szeleteljük.

  2. Az olajon üvegesedésig pirított hagymához adjuk a pulykahúst.

  3. A húst kifehéredésig pirítjuk, majd a mustárt is hozzáadjuk.

  4. Tovább pirítjuk, majd fűszerezzük.

  5. Fűszerezés után kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.

  6. Mikor a hús félpuhára párolódott, a karfiol kivételével
    hozzáadjuk a zöldségeket.

  7. Felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, majd közepes lángon tovább főzzük.
  8. Mikor a hús és a zöldségek szinte teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a karfiolt.

  9. Míg készül a leves, lisztből, vízből és tejfölből habarást készítünk.

  10. A levest a hőkiegyenlített, csomómentesre kevert tejfölös habarással sűrítjük.

  11. Sűrítés után kiforraljuk, majd hozzáadjuk a száraztésztát is. További 3-5 percig főzzük, szükség szerint ízesítjük.
  12. A kész levest forrón tálaljuk.

    Tipp:  Ezt a kissé pikáns, savanykás levest ízletesebbé tehetjük friss fűszernövények hozzáadásával, mint például tárkonnyal, rozmaringgal, esetleg kaporral.