Mézes jércemell szelet, kardamomos sárgarépa pürével

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 320g csirkemell
  • 320g sárgarépa
  • 120ml tej
  • 80g méz
  • 60g vaj
  • 20g fokhagyma
  • 20ml étolaj
  • só, őrölt feketebors, kardamom
Allergének: tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a zöldségeket megtisztítjuk, a csirkemellet egyforma szeletekre vágjuk.

  2. Mézből, apróra vágott fokhagymából pácot készítünk, amivel megkenjük a csirkemell szeleteket.
  3. Rövid pihentetés után olajozott sütőlapra fektetjük a húsokat. Sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük.

  4. 140°C –on sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a méz karamellizálódik a húson, szép szint kölcsönözve a szeleteknek.

  5. Míg a hús sül elkészítjük a sárgarépapürét. Az egyenletes kockákra vágott répát vajon megpirítjuk.
  6. Rövid pirítás után fűszerezzük sóval, őrölt feketeborssal, őrölt kardamommal.
  7. Kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.

  8. Végül tejjel felöntve pürésítjük.

  9. Tálaláskor petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

    Tipp: Más zöldségfélékből készített pürék is igen jól illenek az édeskés ízvilágú húsokhoz, akár egy kókusztejes zellerpürét is ajánlanék.