Marokkói csirkeragu

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 400g csirkecomb filé
  • 120g vöröshagyma
  • 20g fokhagyma
  • 30g sárgarépa
  • 30g zeller
  • 20g gyökér
  • 20g paradicsompüré
  • 120g csicseriborsó
  • 20g paprika
  • 20g paradicsom
  • 10g petrezselyem
  • 20ml étolaj
  • koriander, gyömbér, kurkuma, só, bors
Allergének: glutén, zeller
Az elkészítés módja:
  1. 1.    Az alapanyagokat előkészítjük. A csirkecomb filét alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra, a sárgarépát, a zellert és a gyökeret egyforma kockákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát félkarikára vágjuk. A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, másnap pedig félpuhára főzzük.

  2. 1.    Az olajon aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket.

  3. 1.    Rövid pirítás után, a fűszeres alapot botmixerrel összeturmixoljuk.

  4. 1.    Hozzáadjuk a csirkecsíkokat. 

  5. 1.    A húst kifehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félpuhára főtt csicseriborsót.

  6. 1.    Rövid pirítás után felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, és 15-20 percig főzzük.

  7. 1.    Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket. Tovább főzzük.

  8. 1.    Mikor a zöldségek is megpuhultak a paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.

  9. 1.     A kész Marokkói csirkeragut petrezselymes rizzsel tálaljuk.

                 

    Tipp:  Curry és/vagy csilipaprika hozzáadásával, sokkal karakteresebb, férfiasabb ízt csalhatunk elő az elkészített ételből. A raguhoz, a zöldségek mellett, vagy helyett, aszalt gyümölcsöket is használhatunk.