Majonézes tavaszi saláta

főétel
35 perc Hozzávalók
  • 0,15 kg fejes káposzta
  • 0,1 kg alma
  • 0,15 kg fagyasztott kukorica
  • 1 db sárgarépa
  • 0,05 kg újhagyma
  • 0,1 l majonéz
  • 0,015 kg mustár
  • 0,2 l tejföl
  • porcukor, őrölt feketebors, só
Allergének: tojás, tej, mustár
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. A tisztított sárgarépát lereszeljük, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük, az almát egyforma kockákra vágjuk.

  2. A kukoricát sós forró vízben 2-3 percig főzzük. Főzés után leszűrjük, majd lehűtjük.

  3. A tejfölt, a majonézt, a porcukrot, az őrölt fekete borsot és a sót keverőtálba tesszük.
  4. Alaposan összekeverjük.

  5. Az előkészített zöldségeket tálba tesszük.

  6. Hozzáadjuk az öntetet.

  7. A mustárt hozzáadva, keverőkanállal alaposan átkeverjük. Vigyázzunk a keverésnél, nehogy a zöldségek összetörjenek.

  8. A kész salátát akár magában, akár köretként is fogyaszthatjuk. 

    Tipp: Sült húscsíkokkal, esetleg sonkacsíkokkal tovább gazdagíthatjuk salátánkat.