Kukoricás tonhalas farfalle

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 0,24 kg tonhal
  • 0,20 kg kukorica
  • 0,2 kg pritamin paprika
  • 0,12 kg vöröshagyma
  • 0,03 kg fokhagyma
  • 0,08 kg paradicsompüré
  • 0,2 l étolaj
  • 0,16 kg trappista sajt
  • 0,3 kg farfalle tészta
  • fekete bors, oregánó, bazsalikom
Allergének: glutén, hal, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra szeleteljük. A pritamin paprikát egyforma kockákra vágjuk.

  2. Az olajon üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.

  3. Rövid, intenzív pirítás után hozzáadjuk a pritamin paprika felét és a fűszereket. Elkeverjük, majd tovább pirítjuk vigyázva, nehogy a fűszerek megégjenek.

  4. Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a tonhalat és a kukoricát.

  5. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. 15-20 percig fedő alatt közepes lángon összeforraljuk a ragut.

  6. Miután a ragu a forralástól kissé besűrűsödött, hozzáadjuk a pritamin paprika másik felét. További 15-20 percig, ezúttal lassú lángon főzzük.              

  7. Míg készül a ragu, forrásban lévő, sós, olajos vízben kifőzzük a farfalle tésztát. Mikor a tészta elkészült, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.

  8. A kész ragut a farfalle tésztával melegen tálaljuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

    Tipp: Ezt a mediterrán ízvilágú ragut olíva bogyó, friss paradicsom hozzáadásával még üdébbé, gazdagabbá tehetjük. A karakteresebb, csípős ízek kedvelői pedig a pritamin paprikát pepperóni paprikára cserélhetik.