Adjunk mogyorót, tejet és tojást a kisgyereknek?
Érdemes már minél korábban mogyoróval, tejjel és tojással etetni a csecsemőt, mivel így kisebb az esélye a későbbi allergiának.
Lapszemle: Karrier a Közétkeztetésben
Az Élelmezés szaklap májusi számában Ambrus György mesterszakács életpályáját mutatta be, ezzel kívánta a közétkeztetést érdekessé tenni azon generáció számára, akik ezen a területen szeretnének érvényesülni. A közétkeztetés is kecsegtet karrierlehetőséggel, ha szeretettel, odaadással mûvelik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2017. júniusi lapszámuk fiatal interjúalanyának, Molnár Amandának a hivatása, aki a Hungast csoport esztergomi területi vezetőjeként lelkesen végzi munkáját.
Mit egyen a gyerek egész nap?
Minden szülő tudja, mennyire fontos kérdés, hogy gyermeke hogyan táplálkozik. A megfelelő étkezési kultúra kialakítása nemcsak azért hangsúlyos, hogy a kicsi fogai ne potyogjanak ki ideje korán a sok édesség és üdítő miatt, hanem azért is, hogy megtanulja, az étkezés a mindennapok lényeges része, amely közösséget teremt, örömöt ad, és, ha megfelelő kereteket teremtünk hozzá, segít egészségesebb, energikusabb felnőtté cseperedni.
Szupermenza – Gyermekvendéglátás a Mi szemünkkel
A Hungast Csoport és az általa fémjelzett Szupermenza a mai modern gyermekvendéglátás legfrissebb megközelítését képviseli. Tekintse meg mit gondolunk Mi a megújuló közétkeztetésről.
Eperperspektíva
Jelenleg minden évben 89 millió tonna étel és élelmiszer válik hulladékká az EU-ban, mely 2020-ra becslések szerint kb. 126 millió tonnára fog növekedni. Ez az elképzelhetetlenül hatalmas mennyiség a környezetünkre is óriási terhet ró, mindeközben a világ másik fele éhínséggel küzd. Egy eper vidámnak induló történetén keresztül szembesülhetünk a szükségtelen pazarlással
Miért nem szereti?
Sok baba életében van például olyan időszak, amikor nagyon izgága, nem tud megülni a székében etetéskor. Ha ezt az anya úgy értelmezi, hogy a gyerek nem szeret enni, étvágytalan, és ehhez még méricskélni is kezd, megállapítva, hogy csemetéje nem hízott, akkor elkezd aggódni – miközben a picinek kutya baja, lelkesen és vidáman éli világát.