Hiába az adókedvezmény, így is drága a laktózmentes diéta
A laktózérzékenységgel, -allergiával küzdők esetében a számukra ideális étrend betartása jelentős többletköltséggel jár. Ezeknek az árucikkeknek az árai is gyakran másfélszer, vagy kétszer annyiba kerülnek, mint a „nem mentes” termékeké.
Végh Tamás, a Hungast Csoport gasztronómiai igazgatója, aki teljesen megújította a gyerekmenzát
Végh Tamás, a Hungast Csoport gasztronómiai igazgatója, fiatalon, mindössze negyvenöt évesen megkapta a magyar gasztronómiáért érdemérmet, amelyet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ítélt neki – ez az egyik legnagyobb elismerés, amit kaphat egy séf.
Ciki vagy nem ciki az éttermekben csapvizet kérni?
Sokszor néznek ránk csúnyán, ha nem ásványvizet kérünk. De igaza van azoknak az éttermeknek, amelyek nem pártolják választásunkat? És külföldön mindenhol alap az ingyen kancsó víz?
Csak minimális az előrelépés hulladékszelektálás terén
Megújult lendülettel szelektálja a lakosság az italos kartondobozokat. Az értékes „újra papír” alapanyagnak számító tejes- és gyümölcsleves kartondobozok visszagyűjtése, az elmúlt évek stagnáló eredményeit követően, az idén várhatóan eléri majd a 23 százalékot.
Nyáron is figyeljünk a gyermek étkezésére
A szünidő alatt is figyelni kell a gyerekek egészséges táplálkozására, hívta fel a figyelmet az Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Emberről emberre is terjedhet az ételmérgezés
Évente több tízezren kapnak élelmiszer-eredetű fertőzést. Lássuk, mire kell figyelnünk, ha a környezetünkben is felbukkan a nyáron gyakori nyavalya.