Mézes reggelivel várták a gyerekeket
Idén több mint negyven óvodában és iskolában tartottak mézes reggelit a méhészek. A termelői méz népszerűsítésére indított kampányt négy évvel ezelőtt az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezte hazánkban.
Ezért fontos, hogy ne üdítőt igyanak a diákok ebéd közben
Ha az iskolai étkezésekkor vízívásra ösztönzik a gyerekeket, az több mint félmillió amerikai fiatalnál előzheti meg az elhízás vagy túlsúly kialakulását, és több mint 13 milliárd dollárral csökkentheti a problémához kapcsolódó orvosi és közvetett társadalmi költségeket.
Adományt is vittek az epreskerti iskolások
Nemrégiben Erdélyben járt a debreceni Epreskerti Általános Iskola delegációja Szabó Gyula igazgató vezetésével, akik a Hungast Vitál adományát is magukkal vitték vendéglátóiknak.
Óbudán járt a Gyermekvendéglátás közössége
Az országjáró eseménysorozat Óbudára is ellátogatott. A száznál is több résztvevő a kerület számos óvodájának, általános iskolájának, és középiskolájának pedagógusait látta vendégül.
Amit a zsírokról tudni kell
Mit kell tudni a telített és a telítetlen zsírsavakról? Az ember által felhasznált zsírok - legyen szó vajról, napraforgó- vagy olívaolajról, liba- vagy disznózsírról - alkotóelemei a hosszú szénláncú zsírsavak és a glicerin. A köztük lévő különbségek alapja a szénlánc alakja és hossza, valamint a szénatomokhoz kapcsolódó hidrogénatomok száma.
A gyermekek étkeztetése közös felelősség
Az iskolák, a szülők, a közétkeztetők és az önkormányzat közös felelőssége, hogy a gyermekeket milyen módon tudjuk ellátni, emelte ki a veszprémi alpolgármester a Veszprémben tartott A gyermekétkeztetés közössége országos roadshow megyei állomásán.