A birsalma egészségvédő hatása
Kevésbé népszerű, de annál egészségesebb a birsalma, amit egészen november végéig frissen is megvásárolhatunk.
Őszi immunerősítés: hogy maradhatunk egészségesek?
Megfázás, nátha, fáradékonyság, levertség – sokan szenvednek ezektől ősszel és télen, pedig lenne mód a megelőzésükre.
Az étrend-kiegészítők nyomában
Az őszi és téli hónapokban előszeretettel fogyasztunk vitaminokat és különböző étrend-kiegészítőket, de vajon van betegségmegelőző vagy gyógyító hatásuk?
A fahéj nem csak finom, gyógyít is
A fahéj az ókori idők egyik legértékesebb és legdrágább fűszere volt. De miért és hogyan érdemes fogyasztanunk, hogy elérjük a kívánt hatást?
Hízlal-e a tészta vagy nem?
Szeretjük is, meg nem is a tésztákat: bár nincs olyan család, ahol ne kerülne az asztalra akár hetente többször is belőlük, sokan inkább kerülik.
Élelmiszerpazarlás és környezetterhelés
Miközben világszerte hatalmas élelmiszerpazarlás zajlik, egyre több szó esik arról, hogyan csökkenthetjük az élelmiszerek hulladékká válását, tudva, hogy milyen nagy gondot jelent a világ egyes részein az éhezés.