Szigorúbb büntetést kaphatnak az élelmiszer-bűnözők
Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az élelmiszer-biztonságot veszélyeztető személyekkel szembeni büntetőjogi fellépést. A törvénymódosítás értelmében szigorodik az élelmiszer-hamisítók büntetése, és nem tudnak többé a csalások után újabb és újabb cégek mögé rejtőzni.
A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok
Alvásra már nincs idő, így egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket vagy épp elnyújtani a bulit. A fiatalok egy része reggelire is ezt issza, nem törődve a súlyos következményekkel. Anglia egyes áruházaiban már nem is vásárolhatják ezeket a termékeket 16 éven alattiak, nálunk azonban egyelőre csak az iskolákból sikerült kiszorítani.
Egyre népszerűbbek a sajátmárkás termékek
Új lendületet kapott a kereskedelmi márkák térnyerése a globális kiskereskedelmi piacok értékesítését tekintve. Magyarországon 2017-ben mintegy 1 százalékpontot nőtt a sajátmárkás élelmiszerek piaci részesedése, ezzel a több mint 1700 milliárdos forgalom közel 29 százalékát hasítottak ki. A vegyi áruk piacán továbbra is erősebbek a gyártói márkák, a 2017-es 400 milliárdos értékbeli forgalom valamivel kevesebb mint egyötödét adták a kereskedelmi márkák.
A dúsított élelmiszerek segítenek egészségünk megőrzésében
Tápanyagszükségletünket, egészségünk fenntartását egy változatos, teljes értékű, kiegyensúlyozott, növényi eredetű élelmiszereket nagyobb arányban tartalmazó étrenddel alapvetően biztosítani tudjuk. Azonban vannak olyan életszakaszok, állapotok, amikor ezt az ideális étrendet nem tudjuk tartani, megvalósítani. Ilyenkor jöhet szóba különféle dúsított élelmiszerek alkalmazása.
Páger Zsolt üzletfejlesztési igazgatónk is előadott a XII. Hungalimentaria Konferencián
2019-ben is megrendezésre került a nagy presztízsű Hungalimentaria konferencia, ahol a rendkívül színvonalas élelmiszer-és vendéglátóipari előadások mellett a szakma krémje kerekasztal beszélgetés keretein belül taglalta ezen üzletágak jelenét és jövőjét.
Életszerűséget vár a törvényalkotóktól a KÖZSZÖV
A KÖZSZÖV regionális szakmai napot tartott március 20-án Kecskeméten, amin több érdekes téma is szóba került.