Stockholmban gyűltek össze a mentes élelmiszerek úttörői
Idén már hatodik alkalommal rendezték meg az északi régió legkeresettebb európai élelmiszer-kereskedelmi kiállítását, a Free From Functional Food Expot, ahol a Hungast cégcsoport a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös szervezésben vett részt.
Több időt kell biztosítani a gyerekek iskolai étkezésére
Üzletfejlesztési igazgatónk, Páger Zsolt is előadott a NÉBIH és a VIMOSZ által szervezett rendkívül színvonalas konferencián, ahol a fő téma a magyarországi közétkeztetés helyzete volt, a követendő példák, célok és eredmények. Kollégánk a megfelelő étkezési idő biztosításának fontosságáról beszélt a nagyszámú hallgatóság előtt.
Gasztroforradalom a magyar menzán?
A fenti címmel jelent meg a Más Tészta című gasztroblogon egy nagyinterjú Csúri Csabával, beszerzési igazgatónkkal, aki a közétkeztetés jelenlegi helyzete, valamint a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán program mellett, még saját, gyerekkori menzaélményeiről is mesélt.
Színkóddokkal osztályozzák a menzaételeket Franciaországban
A különböző elektronikai cikkeknél már évek óta használt energiaosztályhoz hasonló Nutri-Score besorolással szeretné segíteni a francia kormány a közétkeztetés rendszerét.
Lassan de biztosan növekvő vásárlóerő a bioélelmiszerek piacán
A magyar vásárlók többsége pozitívan áll a biogazdálkodásokból származó élelmiszerekhez, amelyeket magasabb tápértékűnek, és az egészséges életvitelbe könnyebben beilleszthetőnek tartanak, a vásárláskor hozott döntések szempontjai között mégis háttérbe szorul, hogy az adott terméket miként állítják elő.
Állami segítséget kapnak a bölcsődei és óvodai konyhák
A gyermekétkeztetés színvonalának további emelkedése a célja annak a pályázatnak, amelynek keretein belül a kormány hazai költségvetési forrásból, összesen kétmilliárd forinttal segíti a pályázó intézményeket az infrastrukturális feltételek javításában.