A világ legnagyobb tanórája
A legfontosabb az, hogy a gyerekek milyen ételeket fogyasztanak és az egészséges étkezéssel kapcsolatban mire nevelik őket a családban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
Közétkeztetési szakácsverseny, regionális selejtező Pécsett
Az elmúlt hétvégén került sor a Dél-magyarországi selejtezőre Pécsett. A HUNGAST CSOPORT két, ebben a régióban működő csapata is versenybe szállt.
Menza hét az RTL Reggeli műsorában
Elindult az idei tanév, újra megtelnek az oktatási intézmények ebédlői. Ennek apropóján meghívást kaptunk az RTL Klub Reggeli című műsorába.
Közétkeztetési Szakácsverseny 2017 elődöntői
A korábbi évek sikereit is felülmúlva, idén 52 csapat jelentkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által szervezett Közétkeztetési Szakácsversenyre. A selejtezőn továbbjutó csapatok az elődöntőkben, öt helyszínen mérhetik össze tudásukat. Az első elődöntőt 2017. június 24-én Sárváron rendezték, melyen 5 nyugat-magyarországi csapat mutatta meg tehetségét. A régiós megmérettetést az Eurest Győr csapat színeiben versenyző Balázs Attila és Szabó Béla nyerte 51 ponttal.
Kiszámolták, mennyi chipset ehetünk kockázat nélkül
Fejfájást, vérnyomás-emelkedést és inzulinszint-növekedést is okozhat a chipsekben, a leveskockákban, a fűszerkeverékekben és a pácolt húsokban felhasznált ízfokozók túlzott fogyasztása. A legújabb európai számítások alapján a glutaminsav és glutamát becsült bevitele több korcsoportban is kockázatos mértékű.
Zalaegerszeg is csatlakozott a Szupermenza programhoz
2017. szeptember 1-jére, a tanév kezdetére elkészült a zalaegerszegi Kaffka Margit Városi Középiskolai Kollégium megújult étterme, tálalókonyhája. A Hungast Csoport Szupermenza programja így további 100 kollégista számára biztosít kellemes környezetet az egésznapos étkezés elfogyasztásához.