Kolbászos öreglebbencs (Slambuc)

főétel
55 perc Hozzávalók
  • 240g burgonya
  • 240g csuszatészta
  • 240g parasztkolbász
  • 100g vöröshagyma
  • 80g tv paprika
  • 80g paradicsom
  • 80g kenyérszalonna
  • 40g petrezselyemzöld
  • 20g fokhagyma
  • só, fűszerpaprika, őrölt feketebors, őrölt kömény
Allergének: szójabab, glutén, tojás
Az elkészítés módja:
  1. 1.     Az alapanyagokat előkészítjük, a vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk.

  2. 1.     Az apró kockára vágott kenyérszalonnát pirítjuk, zsírját kiolvasztjuk.

  3. 1.     A szalonna zsírjában, apróra vágott vöröshagymát üvegesítünk. Hozzáadjuk az egyforma kockákra vágott paprikát és paradicsomot, illetve a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, őrölt feketeborssal, köménnyel, fűszerpaprikával.

  4. 1.     Az elkészült alapot vízzel kiforraljuk, majd hozzáadjuk a fél karikákra vágott kolbászt és tovább pirítjuk.

  5. 1.     A hozzáadott kockázott burgonyát üvegesedésig hevítjük. 

  6. 1.     Végül a külön megpirított tésztát adjuk az ételhez. A tészta mennyiségének kétszeresével megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük és lassú tűzön forraljuk.

  7. 1.     Miután a tészta felszívta az összes levet, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, ha szükséges sóval utánízesítjük, majd forrón tálaljuk.

    Tipp: Tejföllel is tálalható,így még kellemesebb, gazdagabb fogás készíthető.