Katalán csirkemáj

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 0,6 kg csirkemáj
  • 0,3 kg zöldborsó
  • 0,15 kg pritamin paprika
  • 0,4 kg előgőzölt rizs
  • 0,12 kg sűrített paradicsom
  • 0,15 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg metélőhagyma
  • 0,04 kg fokhagyma
  • 0,4 l étolaj
  • só, fekete bors, fűszerpaprika, kurkuma
Allergének: -
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk és apró, egyforma kockákra szeleteljük. A csirkemájat megtisztítjuk. Ha szükséges, az epét eltávolítjuk, majd megmossuk. A metélőhagymát szintén apróra szeleteljük.

  2. A rizst kétszeres mennyiségű vízben előfőzzük.
  3. A csirkemájat kiolajozott sütőtepsire tesszük.

  4. 150 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.
  5. Az apró kockákra vágott, üvegesedésig pirított hagymához hozzáadjuk a kockákra vágott paprika felét.
  6. A paprikával tovább pirítjuk, majd a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk.

  7. Rövid, intenzív pirítás után a fűszereket is az alaphoz adjuk.
  8. Elkeverjük, majd vízzel felöntjük. Felöntés után 25-30 percig forraljuk, hogy a paradicsomos alap kicsit sűrűbb legyen.

  9. Forralás után hozzáadjuk a zöldborsót, és további 15-20 percig főzzük.
  10. Mikor a zöldborsó félig megpuhult, hozzáadjuk az elősütött csirkemájat.
  11. A májas, paradicsomos ragut kiforraljuk, majd a főtt rizst is hozzákeverjük.

  12. A rizses ragut fedő alatt 15-20 percig pihentetjük, majd a paprika fennmaradó részét is hozzáadjuk.
  13. A kész katalán csirkemájat forrón tálaljuk.

    Tipp: Ezt a jellegzetes katalán ételt még izgalmasabbá tehetjük, ha csípős, vagy csemege kolbászt is adunk hozzá. Friss paradicsom hozzáadásával még üdébbé, frissebbé tehetjük.