Kakukkfüves, pirított hagymás csirkemell

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 320g csirkemell
  • 200g vöröshagyma
  • 50ml étolaj
  • 50g finomliszt
  • 10g fokhagyma
  • 10g petrezselyemzöld
  • só, őrölt feketebors, kakukkfű
Allergének: szezámmag, tojás, mustár, zeller, szójabab, glutén
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a hagymákat megtisztítjuk.
  2. A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. A fűszerezett hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd kiolajozott sütőtepsire sorakoztatjuk. Sütőben 150 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

  4. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon barnulásig pirítjuk. Sóval, őrölt feketeborssal, apróra vágott fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Kevés vízzel felöntve pároljuk.

  5. A lassan puhára párolt hagymához adjuk a gorombára vágott petrezselyemzöldet, ezzel még rövid ideig pároljuk.

  6. Végül a külön készre sütött csirkemell szeletekre halmozzuk.


    Tipp: Különböző zöldségekkel gazdagítva a hagymaragut más-más ízvilágot alakíthatunk ki.