Kakukkfüves, gombás csirkeragu leves

leves
40 perc Hozzávalók
  • 240g csirkecomb filé
  • 120g gomba
  • 120ml tejföl
  • 80g vöröshagyma
  • 80g sárgarépa
  • 80g petrezselyemgyökér
  • 40ml étolaj
  • 40g petrezselyem
  • 40g eperlevél tészta
  • 20g zellerzöld
  • 20g liszt
  • só, őrölt feketebors, kakukkfű
Allergének: glutén, tej, zeller, tojás
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, a zöldségeket megtisztítjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk vigyázva, hogy ne barnuljon, mert megszínezheti a levesünket.
  3. Ezt követően a filézett, és azonos méretűre vágott csirkecomb darabokat is hozzá pirítjuk.

  4. Fehéredés után fűszerezzük sóval, őrölt feketeborssal, kakukkfűvel és apróra vágott zellerlevéllel, vagy lestyánnal, majd vízzel felöntve pároljuk.

  5. Amikor a víz elpárolgott a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret a leves alaphoz adjuk, enyhén megpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a szeletelt tisztított gombát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük vízzel, majd puhulásig forraljuk.
  7. Tejfölös habarást készítünk, melyet hőkiegyenlítés után a leveshez adunk.
  8. Rövid forralás után külön főtt eperlevél tésztával tálaljuk.

    Tipp: Az étel húsmentesen is elkészíthető, igen gazdag leves.