Indiai joghurtos csirkeragu

főétel
50 perc Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 főre!
  • 0,4 kg csirkemell filé
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,02 kg fokhagyma
  • 0,025 kg sűrített paradicsom
  • 0,04 kg cukor
  • 20 ml joghurt
  • 25 ml főzőkrém
  • 0,05 kg liszt
  • 10 ml étolaj
  • gyömbér, koriander, római kömény, őrölt köménymag, őrölt szerecsendió, só, citromlé, őrölt fahéj, kurkuma
Allergének: glutén, tej
Az elkészítés módja:
  1.       Az alapanyagokat előkészítjük.  A csirkét megmossuk, egyforma kockákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

  2.  Olajon cukrot karamellizálunk.

  3.  A karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a vöröshagymát. 

  4.      Rövid pirítás után hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet.

  5.       A fűszereket kicsit megpirítjuk, vigyázva, nehogy megégjenek, majd kevés vízzel felöntjük. 20-25 percig pároljuk.

  6.       A puhára párolódott hagymát botmixerrel összeturmixoljuk.

  7.       Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és a húst félpuhára pároljuk.

  8.       A félpuhára párolódott húst felöntjük a szükséges mennyiségű folyadékkal, és közepes lángon a húst puhára főzzük.

  9.      Míg készül a ragu, a főzőkrémből, joghurtból, a lisztből, kevés víz hozzáadásával habarást készítünk.

  10.      Mikor a hús megpuhult, a ragut csomómentesre kevert, hőkiegyenlített főzőkrémes, joghurtos habarással sűrítjük. 

  11. A kész ragut, párolt rizzsel tálaljuk.


    Tipp: Ezt az amúgy is érdekes ízvilágú, pikáns ételt, tovább gazdagíthatjuk pirított olajos magvak ( földimogyoró, kesudió, makadámdió, mogyoró, stb.) hozzáadásával.