2013
Ápr17

Érdemi segítség jutott a legszegényebb pécsi családoknak

2012 karácsonyán indítottuk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen a támogatási programot. Most búzaliszt, kristálycukor, só, étolaj, rizs, tészta, tej, sajt, margarin, tojás, kalács, húsvéti húscsomag, mustár, torma, margarin, konzervek, tea és némi édesség mellett narancs és alma került a húsvéti csomagba-sorolta Páger Zsolt, a Hungast Cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója.

Tartós élelmiszerekből álló élelmiszercsomaggal lepte meg a Hungast Dél-Magyarország Kft. a legszegényebbeket. A családok nagypénteken a Szivárvány Gyermekházban, illetve otthonukban vehették át a húsvéti adományt. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Hungast Dél-Magyarország Kft. köz­ös akciója 12 pécsi család napi nélkülözésén segít. A nehéz körülmények között élő családokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a város köznevelési intézményeinek segítségével választotta ki.

"Több szempont alapján mérlegeltünk, hogy valóban a leginkább rászorulók részesülhessenek a támogatásból”- tudtuk meg Moór Esztertől, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pécsi csoportjának irodavezetőjétől.

„A Gyermekmentő Szolgálat az intézményvezetőktől beérkező javaslatok alapján választotta ki azt a 12 családot, ahol a leginkább szükség van az él elmiszerre. Ezek olyan gyerekek, akik kifejezetten élelmezési szempontból vannak veszélyeztetett helyzetben, tehát ahol nem jutnak rendszeresen és tartósan élelmiszerhez, meleg ételt csak az iskolai menzán kapnak.

Szinte kizálólag ez az adomány fog húsvétkor és az azt követő időszakban az asztalra kerülni, nagybevásárlásra nem jutott pénz a húsvéti ünnepek előtt. Fontos hangsúlyozni, hogy rendezett életvitelű, gyermekeikre, lakásukra gondot fordító, a közüzemi számláikat rendesen kifizető családokat választottunk, ahol a gyerekek is jól tanulnak, igyekeznek. Az egyik helyen teljesen üres volt a hűtő, m­ásutt kikapcsolt villany fogadta a húsvéti ajándékot hozókat. Ezeknél a családoknál olyan alacsony az egy főre jutó jövedelem, hogy nem tudnak meleg ételt adni a gyerekeknek a számlák kifizetése után. Megfontolt beosztással néhány hétig érdemi segítséget jelent az adomány a családoknak” - mondta el az irodavezető.

“ 2012 karácsonyán indítottuk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen a támogatási programot. Most búzaliszt, kristálycukor, só, étolaj, rizs, tészta, tej, sajt, margarin, tojás, kalács, húsvéti húscsomag, mustár, torma, margarin, konzervek, tea és némi édesség mellett narancs és alma került a húsvéti csomagba-sorolta Páger Zsolt, a Hungast Cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója. Az adománnyal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az ünnepek alatt, az iskolaszünetben is meleg ételhez jussanak a gyerekek. Folytatni fogjuk a karitatív célú együttműködést” – zárta a beszélgetést a Hungast Dél-Magyarország Kft. képviselője.