2013
Ápr29

Osztálygyőztes a győztes kosármeccsen

A győztes osztály a PVSK -Pannonpower keddi Soproni KC ellen 2013. április 16-ai mérkőzésén vett részt és a lelátóról szurkolt a hazai csapatnak. A Pécsi VSK-PANNONPOWER – Sopron KC mérkőzés 78-70 -es győzelemmel zárult...

Az Egészséges étel-egészséges élet rajzpályázat osztálygyőztese jó hangulatú kosármeccsen vett részt a közétkeztető jóvoltából

A Hungast Dél-Magyarország Kft. és a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabda csapat közös rajzpályázatán három korcsoportban és három kategóriában hirdettek győztest. Az egyéni díjazottak mellett a legtöbb beküldött osztályt és intézményt is jutalmazták. Az osztálygyőztes a Mezőszél Általános Iskola 1.B osztálya lett.
A Mezőszéli elsősök 26 pályaművel neveztek a versenyre. A rajzokat készítő diákok: Aradi Emese, Balogh Dániel, Barabás Áron, Bencze Anna, Cseh Boldizsár, Domokos Balázs, Fonyó Ábel,Fükő Máté, Gazdag Zoltán Teofil, Hausmann Balázs, Hirdi Boglárka, Josifek Lóránt, Kis- Bogdán Rebeka, Kiss Gergely, Kresz Tamás, Kurucz Bende, Lehőcz Judit, Maczelka Gréta, Masnecz Kamilla, Németh Anna, Póla Kata, Póla Zalán, Rónaky Miklós, Szabó Kira Lili, Szabó Fanni, Velkovics Maja.
A győztes osztály a PVSK -Pannonpower keddi Soproni KC ellen 2013. április 16-ai mérkőzésén vett részt és a lelátóról szurkolt a hazai csapatnak. A Pécsi VSK-PANNONPOWER – Sopron KC mérkőzés 78-70 -es győzelemmel zárult. Az NBI A-csoport középszakaszának fontos mérkőzésén 1500 néző között egy osztálynyi kisiskolás is buzdította a fantasztikus formában játszó hazai csapatot. Csirke Ferenc vezetőedző csapata jó teljesítményt nyújtva harcolta ki a győzelmet. 

Kaló Bernadett, Detti nénit, az 1.B osztály felkészítő tanárát kérdeztük a rajzpályázatról. Detti néni 2005 óta dolgozik Polgár Zsuzsanna tanítónő mellett napközis nevelőként a Mezőszél Utcai Általános Iskolában, ahol nagy hangsúlyt helyeznek az egészséges életmódra való nevelésre. Arra törekednek, hogy beépüljön a gyerekek mindennapjaiba. Heti öt testnevelés órát tartanak az elsősöknek, ezen kívül sokat levegőznek az udvaron. Minden héten tartanak gyümölcsnapot, amikor otthonról hozott nyers gyümölcsökből készített gyümölcstálat fogyasztanak el közösen.

„A rajzpályázatnak nagyon örültem, hiszen ez is kapcsolódik ahhoz a nevelési programhoz, amit napi szinten megvalósítunk az iskolában. Egy nagy beszélgetéssel indítottam a felkészülést, hogy minden gyermekben letisztuljon, mit szeretne rajzolni. Beszélgettünk az egészséges életmód fontosságáról, az egészséges és egészségtelen ételekről. Minden gyermek önállóan választott témát. Nagy gonddal dolgozták ki a rajzokat, két hétig finomították az alkotásokat. Bár mindenki önállóan alkotott, fordulhattak hozzám is, ha elakadtak. A 29 fős osztályból 26 gyermek pályaműve készült el.
Az, hogy nyertünk, hatalmas pozitív megerősítés volt a gyerekek számára. Nagy büszkeség volt a gyerekeknek átvenni az eredményhirdetésen a díszoklevelet, és a nyeremény... csak hab volt a tortán! Az csak növelte a gyerekek lelkesedését, hogy végül nemcsak ők, hanem szüleik és testvéreik is részt vehettek a kosármeccsen. Nagy inspirációt jelentett a gyerekeknek! A kosárlabda eleve fontos most az életükben, hiszen az 5 testnevelés órán belül heti egy foglalkozáson a kosárlabda sport alapjaival ismerkednek (labdavezetés, kosárra dobás). A meccs hatalmas élményforrás volt számukra. Külön szeretném megköszönni az egyenpólót, ami az egységet jelenti a múlt hét óta számukra. Rendkívül pozitívan járult hozzá a rajzpályázat a gyerekek egészséges életmódra neveléséhez, sportszeretetének erősítéséhez. „

Páger Zsolt, a Hungast Dél-Magyarország Kft. üzletfejlesztési igazgatója elmondta: “ A rajzpályázat célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges ételek és a sportolás fontosságára. Mivel cégünk támogat több sportegyesület ( köztük kiemelten utánpótlás- neveléssel foglalkozó sportegyesületeket), kézenfekvő volt, hogy egyik támogatottunkkal, a Pécsi VSK-PANNONPOWER csapatával közösen népszerűsítsük a gyerekek körében az egészséges életmódot.

Tisztelettel: Hungast sajtóosztály