Halfilé kukoricás köntösben, zöldséges, currys rizzsel

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 320 g tilápia filé
  • 50 g liszt
  • 150 g kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 50 g petrezselyemzöld
  • 0,5 l tej
  • 0,4 l olaj
  • 200 g rizs
  • 20 g sárgarépa
  • 20 g pritamin paprika
  • 20 g zöldborsó
  • 20 g kukorica
  • curry, só, őrölt feketebors
Allergének: glutén, tojás, hal, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, a pritamin paprikából a magházat eltávolítjuk, egyforma kockákra szeleteljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
  2. A lisztből, a kukoricaliszt egyharmadából, a tojásból és a tejből, só, valamint bors hozzáadásával panírmasszát készítünk.
  3. A halfiléket sóval, citromlével ízesítjük.
  4. Az ízesített halfiléket lisztbe forgatjuk.
  5. A lisztbe forgatott halszeleteket, belemártjuk a csomómentesre kevert masszába.
  6. A párizsi masszából a halat kukoricalisztbe forgatjuk.
  7. A bundázott halat forró olajban, 5-8 perc alatt, mindkét oldalán pirosra sütjük.
  8. A halszeletekhez elkészítjük a currys, zöldséges rizst. A kockára vágott sárgarépát és a pritamin paprikát olajon aranybarnára pirítjuk.
  9. Hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát.
  10. Rövid párolás után hozzáadjuk a sót és curryt.
  11. Míg a zöldség párolódik, megfőzzük a rizst.
  12. A fűszerekkel átkevert zöldségekhez hozzákeverjük a rizst, és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
  13. A készre sütött halszeleteket, currys, zöldséges rizzsel tálaljuk.

    Tipp: A rizs ízesítéséhez használhatunk friss korianderzöldet, vagy egyéb friss zöldfűszert is. A hal bundájához pirított szezámmag, lenmag, napraforgómag hozzáadásával, különös ízhatást érhetünk el.