2019
Jan29

György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosa ismét jótékonykodott

Sportpályával gazdagodik a sándorfalvi óvoda - György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosa többmilliós adománya segített

Sportpályával gazdagodik a sándorfalvi óvoda - György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosa többmilliós adománya segített

Sportpályával gazdagodik a sándorfalvi óvoda A sándorfalvi származású vállalkozó, György Tamás 4,5 millió forintos támogatásának köszönhetően ingyen kapnak multifunkcionális sportpályát a település óvodásai.

Sikeresen pályázott a sándorfalvi önkormányzat az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány Nemzeti Ovi-Sport Programjában: 21 millió forintból egy multifunkcionális sportpálya épülhet, és a hozzá tartozó eszközöket is megnyerték.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, még tavaly áprilisban tárgyalt arról a város képviselő-testülete, hogy megpályázza a Sándorfalvi Pipacs Óvodának a pályát. A testületnek 4 millió 500 ezer forint önerőt kellett biztosítania a fejlesztéshez. Ezt az összeget a sándorfalvi származású György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosa ajánlotta fel. A Hungast az ország piacvezető közétkeztetője. György Tamás, aki nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, azt mondta, a támogatáskor fontos szempont volt számára az esélyegyenlőség, az, hogy a vidéki gyerekek számára is elérhető legyen a megfelelő, modern sportpálya. - A hozzájárulásnak és a pályázati forrásnak köszönhetően így az önkormányzatnak egy forintjába se kerül a beruházás - tette hozzá a polgármester.

A pálya 6x12 méteres, műfüves, amelyet körben hetvenöt centiméteres esésvédő műanyag palánk határol. Az egész pálya „fedett”, három méter magas a tartószerkezete, amelyen oldalt és fent is labdafogó háló van. A pályán mindenféle labdajátékot, ügyességi játékokat lehet játszani, de mozgáskoordinációs feladatokat is lehet gyakorolni majd az ovisokkal. A pályához sporteszközöket is nyertek: labdákat, bójákat, karikákat, műanyag gátakat és rudakat, szivacsokat. A tervek szerint a pálya június 30-ig készül el a Sándorfalvi Pipacs Óvodában. Az intézmény egy mászófallal is gazdagodott a közelmúltban, amely az intézmény egyesületének bevétele mellett a szülők támogatásából készült el. A 870 ezer forintos készségfejlesztő játék árának több mint felét a szülők adták össze.

 

Forrás: Delmagyar.hu

Sportpálya kép: illusztráció

Galéria