Gyömbéres csirkecsíkok

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 320g csirkecomb filé
  • 120g vöröshagyma
  • 60ml étolaj
  • 60ml sötét szójaszósz
  • 20g keményítő
  • 20g fokhagyma
  • 20g gyömbér
  • 20g szezámmag
  • só, őrölt feketebors
Allergének: szezámmag, szójabab, glutén
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük, hagymaféléket megtisztítjuk.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk.

  3. A keményítővel megszórt ízesített húscsíkokat a hagymához adva megpirítjuk.

  4. Közben a szezámmagot külön zsemleszínűre pirítjuk.

  5. A húshoz annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és tovább pároljuk puhulásig, ilyenkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és a gyömbért is.

  6. Rövid forralás után a szójaszósszal elkeverjük.

  7. Végül a pirított szezámmagot hozzákeverve készre forraljuk.

  8. Külön készült újhagymás rizzsel tálaljuk.


    Tipp: Rizstésztával tálalva is igen ízletes, különleges ételt kapunk.