Fűszeres paradicsomos csirkecombfilé

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 0,6 kg csirkecombfilé
  • 0,10 kg vöröshagyma
  • 0,05 kg fokhagyma
  • 0,07 kg sűrített paradicsom
  • 0,05 kg ketchup
  • 0,01 kg kristálycukor
  • 0,05 kg liszt
  • 0,1 l étolaj
  • kakukkfű, oregano, rozmaring, só
Allergének: glutén
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A csirkecombfilét megmossuk. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

  2. A vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldfűszereket, a sót, a sűrített paradicsomot, a ketchupot és az olajat keverőtálba tesszük.

  3. Botmixerrel összeturmixoljuk.

  4. Az így kapott pácban átforgatjuk a csirkecombfiléket. A megmaradt páclevet félretesszük.

  5. A bepácolt csirkecombokat néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

  6. Pácolás után 150C°-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

  7. A megmaradt páclevet, illetve a sütés során képződött szaftot lábosba tesszük. Szükség szerint tehetünk hozzá kevés vizet is.

  8. Közepes lángon felforraljuk, majd vízzel elkevert liszttel kicsit besűrítjük.

  9. Sűrítés után kiforraljuk, kevés cukorral ízesítjük.

  10. A kész fűszeres paradicsomos csirkecombfilét melegen, kukoricás rizzsel tálaljuk.

    Tipp: Ha a páclébe ízlés szerint őrölt chilit, vagy friss csípős parikát kockázunk, egy igazán markáns, karakteres ételt készíthetünk.