Édes fűszeres répás szelet vaníliás szósszal

desszert
60 perc Hozzávalók
  • 0,08 kg édes fűszeres süteményalap
  • 0,3 kg sárgarépa
  • 0,10 l étolaj
  • 0,3 l tej
  • 1 db tojás
  • Vanília öntet:
  • 0,5 l tej
  • 0,1 kg kristálycukor
  • 0,04 kg pudingpor
Allergének: glutén, tojás, szója, tej
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony lyukú reszelőn lereszeljük.

  2. A süteményport és a tojást keverőtálba tesszük.

  3. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  4. Alaposan összekeverjük.

  5. Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és elkeverjük.

  6. A sütemény alapot kiolajozott sütő tepsire öntjük.
    180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

  7. Míg sül a sütemény, elkészítjük a vanília öntetet. A tej felét a vaníliával feltesszük főni. Ha egy kevés vizet is hozzáteszünk, az segít megakadályozni a leégését.

  8. Míg melegszik a tej, a pudingport, a vaníliás és a kristálycukrot a tej másik felével kikeverjük.

  9. Amikor a tej felforrt, a kikevert pudingport folyamatos keverés közben hozzáöntjük, majd kiforraljuk.

  10. Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből. Rövid pihentetés után kockákra szeleteljük.

  11. A kész süteményt a meleg vanília öntettel tálaljuk.

    Tipp:  Ezt az önmagában is érdekes ízvilágú süteményt gyömbér, ánizs, esetleg édes vagy csokoládés chili hozzáadásával még érdekesebbé, különlegesebbé tehetjük.