Csicseriborsós csirkeragu

főétel
55 perc Hozzávalók
  • 240g csirkecomb filé
  • 200ml tejszín
  • 120g csicseriborsó
  • 120g vöröshagyma
  • 80g pritaminpaprika
  • 40ml étolaj
  • 40g petrezselyemzöld
  • 20g fokhagyma
Allergének: tej
Az elkészítés módja:
  1. 1.     Az alapanyagokat előkészítjük, a hagymát megtisztítjuk, a csicseriborsót több órára (akár egy egész éjszakára) hidegvízbe áztatjuk.

  2. 1.     Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkecombfilét.

  3. 1.     A húst fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Rövid ideig hevítjük, nehogy a fűszerek megégjenek és keserűvé váljanak.

  4. 1.    Belekeverjük, a külön, enyhén sós vízben megfőzött csicseriborsót, együtt puhára főzzük. Gyakori kevergetéssel hagyjuk a levét elfőni, így sűrű szaftot kapunk.

  5. 1.    Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

  6. 1.    Most már nem főzzük sokáig, csupán átforgatjuk, óvatosan pirítjuk.

  7. 1.     Végül a tejszínnel kiforraljuk, ha szükséges még megsózhatjuk.

  8. 1.     Külön készített petrezselymes rizzsel tálaljuk.

    Tipp: A csicseriborsót zöldborsóra cserélve egy újabb nagyon színes ételt alkothatunk.