Csicseriborsó krém

főétel
30 perc Hozzávalók
  • 120 g csicseriborsó
  • 20 g szezámmag
  • 40 g sajtkrém
  • 50 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 1 db citrom
  • só, fekete bors, petrezselyemzöld
Allergének: glutén, tej, szezámmag
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, puhára főzzük, lehűtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a szezámmagot megpirítjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
  2. Az összetevőket, kivéve a pirított szezámmagot, keverőtálba rakjuk.

  3. Botmixerrel krémes állagúra pürésítjük.

  4. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.

  5. Végül a pirított szezámmagot is a krémhez keverjük.

  6. Hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.

    Tipp: Füstölt sajt hozzáadásával karakteresebb, pikánsabb krémet készíthetünk.