2019
Febr19

Családtámogatás a Hungasttól határainkon innen és túl

A Hungast Csoport életében mindig is kiemelten fontos szerepet töltött be nemzeti értékeink megőrzése, ápolása és támogatása, országhatárunkon belül és kívül egyaránt.

A Hungast Csoport életében mindig is kiemelten fontos szerepet töltött be nemzeti értékeink megőrzése, ápolása és támogatása, országhatárunkon belül és kívül egyaránt. Ahogyan a magyar gazdaságot a 2017-ben útjára indított Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán programunkkal támogatjuk, melynek legfontosabb célja a hazai alapanyagok minél szélesebb körű felhasználása, úgy nem feledkezünk meg a határainkon túl élő nemzettársainkról és törekvéseikről sem. Éppen ezért idén januárban felvettük a kapcsolatot a csíkszeredai konzulátuson keresztül a Csibész alapítvánnyal, és látva elhivatottságukat, valamint felelősségteljes munkásságukat úgy döntöttünk, hogy felajánlunk számukra száznál is több, magas minőségű, funkcionális munkaruházatot, hogy ezzel is támogathassuk a határon túli, közétkeztetésben dolgozók munkáját.

 

Az erdélyi Csibész alapítvány fennállásától kezdve több házat, valamint tömbház lakást vásárolt Csíksomlyó környékén, amellyel otthont teremtett első sorban azon fiataloknak, akik kikerültek a gyermekvédelmi rendszerből, valamint a Csibész családok számára is. Ilyen házak az Ajnádi ház, Csíkszentmihályi ház, Joachim ház (Borvíz ház) valamint az Anna ház Csíksomlyón, 8 tömbház lakás Csíkszeredában, valamint a Csíkszentmártoni Napközi Otthon és Leányanyaközpont. Van olyan ház is, ahol a gyerekekkel való foglalkozás mellett az alapítvány biztosítja számukra a kétszeri étkezést, a megfelelő higiéniai körülményeket és a szakfelügyeletet.

Az alapítvány munkatársai felajánlásunkat kitörő örömmel fogadták, hiszen az elküldött csomagokban olyan munkaruhák és kiegészítők szerepeltek, amelyekből a dolgozók igényeinek megfelelően a konyhai öltözékektől egészen a sofőr kabátokig válogathatnak.

Reméljük, hogy a Hungast Csoport által nyújtott támogatás segítségével hozzájárulhatunk az alapítvány által képviselt nemes célok eléréséhez és a jövőben minél több nehéz valamint hátrányos helyzetben lévő gyermek számára biztosíthatnak majd egy stabilabb és kiszámíthatóbb jövőképet.

Forrás: csibesz.ro