Citromos vadhús galuska leves

leves
60 perc Hozzávalók
  • 60g vadhús
  • 60g sertéscomb
  • 80g sárgarépa
  • 80g fehérrépa
  • 80g zeller
  • 80g zöldborsó
  • 60g vöröshagyma
  • 10g fokhagyma
  • 10g mustár
  • 15g búzadara
  • 20ml étolaj
  • 40g liszt
  • 20ml tejszín
  • 1db tojás
  • tárkony, babérlevél, kakukkfű, citromlé, fekete bors, só
Allergének: glutén, tojás, tej, zeller, mustár
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A zöldségeket egyforma, a vöröshagymát apróra, szeleteljük. A húst alaposan megmossuk, majd finom lyukú darálón megdaráljuk. A megmosott gombát szeletekre vágjuk.

  2. A darált húst, a tojást, a búzadarát, a sót és a fekete borsot keverőtálba tesszük. Az összetevőket alaposan, egyneműre összekeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

  3. Az olajon aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a zöldségeket.          

  4. Rövid, intenzív pirítás után, hozzáadjuk a tárkonyt, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a mustárt, a citromlevet, a fekete borsot, a fokhagymát és a sót.

  5. Átkeverjük a fűszerekkel, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel.

  6. Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Közepes lángon, fedő alatt 30-35 percig főzzük a levest.

  7. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejszínnel elkevert liszttel, habarással, sűrítjük a levest.

  8. A behabart levest felforraljuk, forrás után beleszaggatjuk a vadhús galuskát.

  9. Amikor a húsgaluskák is puhára főttek, a kész levest melegen tálaljuk.

    Tipp: A tejszínt elhagyva, adhatunk a leveshez áfonyát, borókabogyó fűszert, esetleg fűszerpaprikát. Így egy kicsit édeskés, mégis fanyar ízvilágot alkothatunk.