Carbonara spagetti

főétel
50 perc Hozzávalók
  • 320 g főtt füstölt tarja
  • 80 g füstölt szalonna
  • 20 g fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 0,05 kg liszt
  • 40 dkg spagetti tészta
  • só, fekete bors
Allergének: glutén, tej, tojás
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A szalonnát vékonyabb, a füstölt tarját vastagabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk.


  2. Forrásban lévő, sós, olajos vízben kifőzzük a spagettit. Vigyázzunk, nehogy a tésztát túlfőzzük. Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, majd kevés olajjal elkeverjük, nehogy összeálljon. 
  3. 1.     A kipirított szalonnához hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt tarját.



  4. Rövid ideig tovább pirítjuk, majd fűszerezzük.
  5. 1.     Fűszerezés után elkeverjük vigyázva, nehogy a fűszerek megégjenek, majd kevés vízzel felöntjük. Közepes lángon, 5-10 percig forraljuk.


  6. 1.     Míg készül a mártás, a lisztből és tejszínből csomómentesre kevert habarást készítünk. A kikevert habarást a mártásból kivett kevés forró főzőlével felöntjük, hőkiegyenlítjük.

  7. Miután a mártás kicsit összeforrt, a hőkiegyenlített, csomómentesre kevert tejszínes habarással sűrítjük.

  8. 1.     Sűrítés után 1-2 percig forraljuk, szükség szerint ízestjük. A kész carbonara spagettit forrón, reszelt sajttal tálaljuk.

  9. Tipp: Ezt az amúgy is testes mártást még karakteresebbé tehetjük, ha márványsajtot, camembert sajtot, vagy füstölt sajtot reszelünk hozzá.