Bolognai halragu spagettivel

főétel
45 perc Hozzávalók
  • 240 g pangasius filé
  • 20 g zeller
  • 20 g sárgarépa
  • 120 g vöröshagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 120 g paradicsompüré
  • 20 ml étolaj
  • 160 g trappista sajt
  • só, fekete bors, oregano, bazsalikom
Allergének: hal, glutén, szójabab, tej, zeller
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A halfilét ledaráljuk, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra szeleteljük.
  2. Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, rövid ideig pirítjuk.
  3. A lepirított zöldségekhez hozzáadjuk a pardicsompürét, a fokhagymát és a fűszereket.
  4. A paradicsomos alaphoz hozzáadjuk a darált halhúst, tovább pirítjuk.
  5. 5-8 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  6. Míg fő a ragu, kifőzzük a spagetti tésztát.
  7. A halragut a kifőtt spagettire tálaljuk. Reszelt sajttal megszórjuk.

    Tipp: Gombával, friss paradicsommal, olívabogyóval tartalmasabb ragut készíthetünk.