Ananászos csirkeragu

főétel
35 perc Hozzávalók
  • 400g csirkemell filé
  • 40g vöröshagyma
  • 20g fokhagyma
  • 120g ananász
  • 50g keményítő
  • 30g szójaszósz
  • 40ml étolaj
  • 30g kristálycukor
  • ecet, curry, babérlevél, só
Allergének: glutén, szója
Az elkészítés módja:
  1. Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra szeleteljük. A megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk.

  2. Olajon cukrot karamellizálunk, vigyázva, nehogy a cukor megégjen.

  3. A karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a hagymát.

  4. Rövid pirítás után, a fűszereket is hozzáadjuk.

  5. Átkeverjük, kicsit pirítjuk a fűszereket is, vigyázva, nehogy megégjen. Majd a csíkokra vágott csirkemellet is hozzáadjuk.

  6. Rövid, intenzív pirítás után, a szójaszószt is az ételhez adjuk.

  7. A kockázott ananászt is hozzáadjuk.       

  8. Majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Közepes lángon, 20-25 perc alatt, a húst, puhára főzzük.

  9. Mikor a hús megpuhult, a vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, majd 1-2 percig újra forraljuk.

  10. A kész ananászos csirkeragut, bulgurral tálaljuk.

    Tipp:  Pirított szezámmag, vagy egyéb „egzotikus” gyümölcs (mangó, papaja…) hozzáadásával, teltebb, pikánsabb, érdekesebb ízeket csalhatunk elő az elkészített ételből.