Amerika kukoricás csirkeragu leves

leves
45 perc Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 főre!
  • 0,24 kg csirkecomb filé
  • 0,15 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg burgonya
  • 0,17 kg kukorica
  • 0,015 kg kukoricaliszt
  • 0,1 L főzőkrém
  • 0,05 L étolaj
  • kakukkfű, só, őrölt feketebors, petrezselyemzöld
Allergének: tej
Az elkészítés módja:
  1. 1.        Az alapanyagokat előkészítjük. A csirkecombot megmossuk, egyforma kockákra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát apró, a burgonyát egyforma kockákra vágjuk.

  2. 2.       Az olajon aranybarnára pirított hagymához hozzáadjuk a kockákra szeletelt csirkehúst.

  3. 3.       A hús kifehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Rövid ideig, vigyázva a fűszerekkel, nehogy megégjenek, tovább pirítjuk.

  4. 4.       Ezután kevés vízzel felöntjük. 15-25 percig közepes lángon pároljuk.

  5. 5.       Mikor a hús félpuhára párolódott, az egyforma kockákra vágott burgonyát az alaphoz adjuk.

  6. 6.       5-10 percig tovább pároljuk, majd a kukoricát is hozzáadjuk.

  7. 7.       Átkeverjük, ezután felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Közepes lángon, további 15-20 percig főzzük.

  8. 8.       Míg készül a levesünk. A kukoricalisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk.

  9. 9.        Mikor a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, a levest hőkiegyenlített, csomómentesre kevert habarással sűrítjük. Habarás után a levest újra felforraljuk.

  10. 10.        A kész levest, melegen tálaljuk.

    Tipp: Ezt, a jellegzetes amerikai levest fűszerezhetjük tárkonnyal és kevés fokhagymával is. Így ízekben gazdagabb, a tárkonytól, kicsit pikánsabb ételt készíthetünk. Nagyon kellemes, igazi ízélmény lehet a külön megsütött bacon szalonna ropogtatása a leves mellé.