2018
Dec11

A Hungast kiérdemelte a Magyar Szolgáltatás védjegyet

A Hungast cégcsoport része annak a szűk, mindössze 10 tagot számláló elitnek, akik elnyerték a Magyar Szolgáltatás védjegy használatát a Magyar Termék eredetjelölések közül a teljes szolgáltatásuk vonatkozásában!

A Hungast csoport 1996-os alapítása óta rengeteg változáson és bővülésen ment keresztül, de az alapelveiből sosem engedett, felelős magyar vállalkozásként egyértelmű célunk volt, hogy a magyar gazdaságot is támogassuk.

Hatalmas öröm a Hungast csoport számára, hogy sikerült elnyernünk a Magyar Szolgáltatás védjegyet, amelyet a Magyar Termék védjegy mintájára csak azok a szolgáltatók kaphatnak meg, akik kiemelt jelentőséget tulajdonítanak, annak, hogy szolgáltatásuk ne csak minőségi legyen, hanem a magyar gazdaságot is támogassa. Mi, a Hungastnál nem csak arra figyelünk, hogy az alapanyagaink, a lehető legjobb minőségű magyar termelőktől származzanak, hanem arra is, hogy a hatalmas munkaerő igényünket – több mint háromezer ember dolgozik a cégcsoportnál – magyar munkavállalókkal elégítsük ki, akik a magyar családokhoz viszik haza a Magyarországon leadózott fizetésüket. – emelte ki Enyedi Csaba a Hungast csoport kommunikációs igazgatója.

A védjegyhasználók között az élelmiszeripar gyártói márkái domináltak, de az elmúlt években a kereskedelmi láncok is felismerték a védjegy értékét. Nem élelmiszer termékekre 30 cég teszi fel a jelölést, 10 társaság pedig a szolgáltatásaihoz szerezte meg a védjegyhasználat jogát. Azzal, hogy a Hungast megszerezte a Magyar Szolgáltatás védjegyet, egy újabb ágazat és annak meghatározó szereplője válik részesévé a fogyasztók körében legismertebb eredetmegjelölő rendszernek. – nyilatkozta a Hungast védjegyhasználatáról Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hungast cégcsoport szakembereinek meggyőződése, hogy sokkal jobb azoknak a termékeknek a beltartalmi értéke, amelyeket itthonról tudnak beszerezni. Ezen kívül általános tapasztalat, hogy a magyar fogyasztók ízlését a hazai alapanyagokból készült ételek tudják a lehető legmagasabb szinten kiszolgálni, ráadásul a lehető legrövidebb ellátási lánc a környezetünk védelme szempontjából is nagyon fontos szempont.