2019
Jan23

A berlini Nemzetközi Zöld Héten a Hungast csoport képviselői

A Hungast Csoport elkötelezett a kutatás-fejlesztés területén, és az innovációkat nem csak a legszűkebb értelemben vett, releváns szakmai területeken építi be a szolgáltatásaiba, hanem a környezettudatosság, így például az energiatakarékosság vagy a korszerű csomagolástechnikák tekintetében is.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyitotta kapuit Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), amely a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására. A 2019. január 27-ig tartó nemzetközi vásáron a több mint 1700 kiállító mellett hazánk 13 társkiállítóval – többek között helyben sült házi rétessel, füstölt termékekkel, hidegen sajtolt magolajokkal, kürtőskaláccsal és kalocsai népművészeti termékekkel - várja a látogatókat. A szervezők a 10 napos rendezvény ideje alatt több mint 400 ezer látogató jelenlétére számítanak.

A hagyományokra, a kiemelkedő szakmai tudásra és az innovációra építő magyar gazdák munkája révén az ágazat nemcsak a hazai fogyasztók, hanem 20-25 millió ember ellátására képes. Ezért is nagyon fontos a jelenlét az agrárium vezető nemzetközi vásárán – emelte ki a Nagy István agrárminiszter a megnyitó után a közmédiának adott nyilatkozatában.

Az idei szakvásáron a megújuló nyersanyagok, a bio, a kertépítészet és a jövő vidéke témakörei is egyre hangsúlyosabban jelentek meg. Mivel a Hungast csoport számára kiemelten fontos alapértékek között szerepel a környezettudatosság és a megújulás, annak érdekében, hogy ne csak a jelen, hanem a jövő fogyasztói igényeknek is a legmagasabb szinten felelhessünk meg, cégcsoportunk képviselői is a helyszínre látogattak, hogy megismerhessék az újdonságokat, és tapasztalatokat cserélhessenek más nemzetek szakembereivel is.

Forrás: Élelmiszer Online, ahkungarn.hu

Galéria