2015
Febr13

Útjára indult a Közétkeztetés kezdete roadshow

A Hungast csoport által szervezett előadássorozat első állomása 2015. február 11-én Pécs volt. A roadshow célja, hogy az oktatási, nevelési intézmények dolgozói részére ismertesse a januárban hatályba lépett közétkeztetési rendelet legfőbb elvárásait, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy a közétkeztetés megújításában minden érintettnek szerepet kell vállalnia.

Sokakat meglepett a közétkeztetési rendelet decemberi módosítása. Január elején számos médiumban pontatlan információk láttak napvilágot. A tisztánlátás elősegítése érdekében a jelenleg hatályos rendelet legfontosabb elvárásait ismertettük a meghívott intézményvezetők, pedagógusok részére.

Az előadáson Páger Zsolt kifejtette: az oktatási, nevelési intézmények vezetői, pedagógusai is sokat tehetnek a minőségvezérelt közétkeztetés megvalósításáért. Ők azok, akiknek nagy szerepük lehet az egészséges táplálkozásra neveléssel, kulturált étkezési körülmények biztosításával, motivációval, példamutatással és a megfelelő étkezési idő biztosításával.

A rendezvénysorozat következő állomása Esztergomban lesz, 2015. március 6-án.

Az előadást követő kötetlen beszélgetésre szervírozott ételek közül nagy sikert aratott a Végh Tamás receptje alapján készített mediterrán grissini, és vaníliás céklás brownie, melyek receptjét közkívánatra ezúttal rendelkezésre bocsátjuk.

Galéria