Szupermenza

Egészséges, tápláló és finom ételek friss, magyar alapanyagokból, korszerű technológiával, megbízható, állandó szakmai felügyelet mellett.

A Hungast konyha változatos, egészséges és korszerű.

Minőségi és egészséges alapanyagok Ételeinket magas minőségű, friss és lehetőleg hazai alapanyagokból készítjük. Előnyben részesítjük az alacsony feldolgozottsági fokú alapanyagokat és elutasítjuk a porok, dehidrált összetevők alkalmazását. [ bővebben ]

Az alapanyagok minőségével szemben támasztott magas követelményrendszeren túlmenően a magyar termékeket, hazai termékeket, hazai feldolgozású termékeket preferáljuk. Ezen túlmenően a friss, alacsony feldolgozottsági fokú, valós élelmiszereket részesítjük előnyben, melyek beltartalmi tulajdonságai, értékei egyértelműen meghatározhatók. Elzárkózunk a kényelmi termékek (pl.: levesporok, dehidratált összetevők, stb.) felhasználásától. Beszállítóink kiválasztásánál nagy gondot fordítunk az élelmiszerek kiváló minőségére. Lehetőségeink szerint előnyben részesítjük a helyi termelőket, vállalkozásokat, erősítve ezzel kötődésünket, kapcsolatunkat a szolgáltatási területünkön élőkkel. Vezetőink, alkalmazottaink magasan képzett szakemberek. Nagy hangsúlyt fektetünk kollégáink további szakmai fejlődésére, mely elengedhetetlen záloga a kitűzött minőségi célok elérésének.

Fontosnak tartjuk, hogy fogyasztóink (kiemelten a gyermekek) megismerjék a magyar alapanyagok színes palettáját és tudatában legyenek az egészséges élelmiszerek egészséges életmódot támogató összetevőinek. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk elősegíteni a helyi kistermelők alapanyagainak felhasználását szolgáltatásunkhoz.

Szakértelem és képzés Receptjeinket szakértelemmel, dietetikusok felügyelete mellett állítjuk össze. Korszerű tápanyag-összetételű ételeinket fokozatosan vezetjük be, hogy azok ízvilága befogadható legyen fogyasztóink számára. [ bővebben ]

Az étlapokon található ételeink receptúráját minden esetben élelmezésvezető munkatársaink állítják össze gasztronómiai vezető és dietetikusok felügyelete mellett. Fontos elvárásnak tekintjük a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet követelményeinek betartását, ugyanakkor fokozatosság elvét figyelembe véve igyekszünk ezen szempontrendszert átültetni a mindennapi étkezésbe.

Meggyőződésünk, hogy az újszerű alapokon nyugvó, a jelen kor emberének ételvitelével, mozgáskultúrájával összhangban lévő tápanyag-összetételű élelmiszereket fokozatosan kell megismertetni fogyasztóinkkal, hogy azok beltartalma, ízvilága befogadható legyen számukra. Mindemellett küzdelmet folytatunk az élelmiszeriparban elterjedt, a kereskedelmi egységek polcain egyre gyakrabban fellelhető szuperpempő típusú élelmiszerekkel, melyek tápértéke igen alacsony, ugyanakkor felhasználásuk relatív alacsony árukból, illetve az erős marketing hátterük miatt igen elterjedt.

A Hungast cégcsoport belső képzési rendszere lehetővé teszi, hogy szakembereink mind elméleti, mind gyakorlati oldalon rendelkezzenek a kor követelményeinek megfelelő ismeretekkel. Ahhoz hogy megfelelő beltartalmi tulajdonságokkal rendelkező, biztonságos ételek kerüljenek fogyasztóink asztalára, számos szakmai terület elvárásának kell teljesülnie. Ezek között szerepel a dietetika, élelmiszer-technológia, élelmiszer-biztonság, logisztika, táplálkozás tudomány, műszaki ismeretek, melyek felügyeletét az egész országot lefedő szakembereink tartanak felügyelet alatt. Cégcsoportunk az ISO 22000:2005 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerszabvány előírásai szerint működik, kiemelten szabályozva az ételkészítés technológiai előírásait, és az ételek előállításának higiéniai körülményeit. Belső ellenőrzési rendszerünk alapján, speciálisan felkészült szakembereink szigorú kritériumok meghatározásával, folyamatosan ellenőrzik egységeink működését, higiéniai állapotát.

Vendéglátó szemlélet Mi minden nap harcba megyünk a fogyasztóink megelégedettségéért. Mindezt tesszük úgy, hogy élmény és szolgáltatás alapú vendéglátást valósítunk meg, innovatív közétkeztetési látásmóddal ötvözve. Ennek teljesüléséhez elengedhetetlen, hogy multidiszciplináris, megfelelő tudású, tapasztalatú, lojális és elhivatott szakemberek tartozzanak csapatunkhoz. [ bővebben ]

A körülményeink minden nap változhatnak. Változhatnak az alapanyagok, a munkatársak, infrastrukturális körülmények és nekünk ebben a változó világban kell harmóniát teremtünk. Az egyensúly megteremtésén túlmenően szükséges és elégséges mértékben kell ellenőrzési pontokat meghatározni, hogy az általunk készített ételek minden elvárásnak megfeleljenek. Ahhoz, hogy megfelelő beltartalmi tulajdonságokkal rendelkező, biztonságos ételek kerüljenek fogyasztóink asztalára, számos szakmai terület elvárásának kell teljesülnie. Ezek között szerepel a dietetika, élelmiszer-technológia, élelmiszer-biztonság, logisztika, táplálkozás tudomány, műszaki ismeretek, melyek felügyeletét az egész országot lefedő szakembereink tartanak felügyelet alatt.

Modern konyha, korszerű technológia Figyelmet fordítunk infrastrukturánk fejlesztésére, konyháinkat modernizáljuk, és olyan korszerű technológiát alkalmazunk, amely kíméletes az ételekkel és megőrzi beltartalmi értékeiket. [ bővebben ]

A közétkeztetés infrastrukturális háttere mára igen elavulttá vált, ugyanis az üzemeltetők jelentős része nem fektetett kellő hangsúlyt a gépek, munkakörnyezet korszerű állapotban tartására. Ez egyrészt az ételek fokozott igénybevételét, másrészt a biztonságos élelmiszer előállítás kockázatát hozta magával. Nem beszélve a fokozott energiafelhasználásról és a jelentős karbantartási, javítási igény kapcsán felmerülő üzletmenet folytonosság (folyamatos ellátás biztonsága) kockáztatásáról.

A Hungast cégcsoport olyan megoldást kínál megrendelői számára, amellyel hozzávetőlegesen rövid idő alatt korszerűvé varázsolhatják főző- és tálalókonyháikat és azok fenntartását folyamatosan biztosítja. Ezáltal hozzájárulnak a kíméletes eljárással készülő ételek beltartalmi értékeinek megőrzéséhez, illetve az alacsony energiafelhasználás kapcsán a környezetterhelés csökkentéséhez.

Étkezési környezet Meggyőződésünk, hogy a közétkeztetés megítélését, szolgáltatásaink elfogadottságát, hitelességét, megfelelő gasztronómiai élmény biztosítását, az ételek fogyasztási környezete is befolyásolja. Törekszünk a fogyasztói helyszínek korszerű állapotának megteremtésére, trendivé tételére, hogy a felnövekvő nemzedékünk ne a gyorséttermek kínálatát részesítse előnyben. [ bővebben ]

Olyan miliőt szeretnénk megvalósítani, ahol a gyermekek szívesen töltik idejüket, ezáltal fogyasztási kedvük is nő. Ízlésviláguknak megfelelő színvilág, anyagok, dekorációk alkalmazásával, egyedi pult megoldásokkal, ingyen wifi elérés biztosításával igyekszünk az éttermek hangulatát közelebb hozni fogyasztóink elvárásaihoz. Hisszük, hogy ennek köszönhetően az egészséges élelmiszerek fogyasztása is elfogadottabbá válik. Szelektív hulladéktároló rendszerek elhelyezésével a felnövekvő nemzedék környezettudatos gondolkodásmódját kívánjuk előmozdítani.

Informatikai támogatás Feladatunknak tekintjük, hogy az étkezésben részt vevő szülők, gyermekek és dolgozók mindennapjait segítsük azzal, hogy gyakorlatias, átgondolt, jól használható és könnyen érthető, közétkeztetési rendszereket támogató és fogyasztókat kiszolgáló programokat adunk a kezükbe, mind a lemondások és befizetések ügyintézését illetően, mind pedig az ételkészítést és kiszolgálást kísérő feladatokat, adminisztrációt tekintve. [ bővebben ]

A közétkeztetési feladatokat és szülőket támogató programunk segítségével, az internet lehetőségeit kihasználva a szülő gyermekeivel együtt közösen választhatja ki a következő havi étlapról kedvenc menüjét, nyomonkövetheti gyermeke étkezésével kapcsolatos minden történést, akár azt is, hogy elfogyasztotta-e az adott napon az ebédet, ellenőrizheti befizetéseit vagy pár kattintással le is mondatja az étkezést. Az intézményben elhelyezett infoterminálok szintén ezen folyamatokat támogatják. Azon túl, hogy a szülők számára egy kényelmes ügyintézési módot biztosítunk, az intézmények adminisztrációs terheit is csökkentjük.

Logisztika Logisztikai tevékenységünk a Szupermenza programunk olyan területe, ahol a legjelentősebb eredmények érhetőek el megfelelő tervezés és hatékony munkavégzés mellett. [ bővebben ]

A logisztikai folyamatok tervezésnél törekszünk arra, hogy korszerű, élelmiszertárolási és szállítási megoldásokat alkalmazzunk, modern gépjárműpark bevonásával. Ezek az eredmények magukban hordozzák, hogy tevékenységünk környezetterhelése folyamatosan csökken, mellyel hozzájárulunk bolygónk, életformánk fenntarthatóságához. Ezen túlmenően a logisztika nem utolsó szempontrendszere, hogy megfelelő tápanyagtartalommal, ízletesen elkészített ételek pozitív beltartalmi tulajdonságaikat megőrizzék.

Kommunikáció Az egészséges ételek szolgáltatásán túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztésére. Edukációs felelősségvállalásunk célja a megfelelő étkezési kultúra, környezettudatos szemlélet és egészséges életmódot támogató ismeretek átadása a felnövekvő nemzedék számára. [ bővebben ]

A kommunikációs láncolat részei a szülők és pedagógusok is. Példamutatásukkal, egészséges életvitelükkel, és gyermekeink számára megfelelő ismeretek átadásával nem kis felelősség hárul rájuk.

Közétkeztető szolgáltatóként a kommunikációs eszközök végtelen tárháza áll rendelkezésünkre. Ismeretterjesztő roadshow-k, családi napok szervezésével, monitorok, infopanelek étkezőkben történő elhelyezésével, egészségnapok támogatásával igyekszünk elérni azt az ideális állapotot, hogy hosszútávon minden fogyasztó tudatában legyen az egészséges táplálkozás és életmód ismérveinek.

Célunk: trendivé tenni azt, ami egészséges

A Hungast elkötelezett az egészségtudatos táplálkozás mellett. Ételeink készítésekor elutasítjuk az előregyártott, szuperpempő-jellegű termékek, porok felhasználását – miközben, a fokozatosság elvét szem előtt tartva egyre korszerűb, korunk aktív életmódjának megfelelő receptúrákat vezetünk be.

Ezzel párhuzamosan igyekszünk modernizálni, barátságosabbá tenni a fogyasztói környezetet, hogy az egészségtudatos életmód trendivé váljon a fiatalok körében. Fontosnak tartjuk, hogy fogyasztóink (kiemelten a gyermekek) megismerjék a magyar alapanyagok színes palettáját és tudatában legyenek az egészséges élelmiszerek egészséges életmódot támogató összetevőinek.

Kérdezzen szakértőnktől!

Ha közétkeztetéssel kapcsolatos kérdése, vagy a szolgáltatásunkkal kapcsolatos észrevétele van, keressen bizalommal!

Végh Tamás, gasztronómiai vezető

Kérdésem van!